Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi várható el egy embertől...

Mennyi várható el egy embertől, hogy segítsen egyedül a rokonán?

Figyelt kérdés

Hello,

Én gondoskodom a pszichésen labilis nagymamámról már 2 éve.Mivel dolgozom,így elintézem neki,hogy hétköznap házhoz jön neki meleg étel,amiről kiderült, hogy elosztogatja,és ritka,ha ő eszik belőle. Kap kis nyugdíjat,amit nem is veszek el tőle. Számlákra kérek viszont x összeget,én meg fizetem a nagyobb részét.(ami nem kevés :( ) Pszichiátrián ülök vele havi x alkalommal. Tudom,hogy pszichésen beteg,de olyanokat mond rólam másoknak,hogy meglopom, eladom a dolgait.Kezdek bele fáradni,hogy mindent megteszek,hogy meglegyen neki minden...és közben ezt kapom állandóan. Van egyébként 3 gyereke a mamámnak,de egyik se segít be. Annyi pénzem elmegy rá majdnem,mintha albérletet fizetnék.Közben a nyugdíjából semmi nem marad,mert elosztogatja a többi unokája és a gyermekei között.:(

A gyerekeitől kértem segítséget (köztük anyámtól is),akik nekem támadtak,hogy én élek vele,akkorén vagyok felelős érte és ők anyagilag miért járulnának hozzá? Néha elviszik dokihoz meg bevásárolnak neki,amikor én a melóm miatt nem tudok. Kezd sok lenni. Nem tudom mit tegyek.:(

Kérdéseim:

Mit tegyek,hogy közben az én fiatal éveim ne így teljenek el ? Gondolkodtam,hogy elköltözni,de akkor egyedül marad a mama és nincs,aki gondozza.

A másik,hogy lelkileg, testileg kezdek megbetegedni a helyzettől. Nagyon sok testi problémám lett az évek alatt,ami folyamatos kontrollt igényel,és gondolom ez nagyban hozzájárult. :(

A család többi tagjával leültem beszélni sokszor! Ha valaki ezzel jönne. Nem jutottam egyről a kettőre,akárhányszor próbáltam.

Ti mit tennétek? (bocsi,ha hosszúra sikeredett)

28/N

2019. jún. 6. 12:34
1 2
 11/19 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Karcos lesz a stílusom. A gondoskodás logisztikája alapvetően és az anyagi része teljesen a 3 gyerek együttes felelőssége. Az, hogy havi 1-szer a pszichiátrián vagy vele, nyilván takarítasz, bevásárolgatsz néha, az helyes.

Hülye vagy aranyom, ha hagyod, hogy a te költségedre pénzt, kaját osztogasson, a gyerekei hőzöngjenek, ha a felelősségüket firtatod.

Alapvetőbb kérdés, hogy miért becsülöd magad olyan kevésre, hogy ezt a helyzetet eddig nem kérdőjelezted meg.

A helyedben elköltöznék. A pénzedet a saját lakbatásra költöd, nem a nagymamádra, a lakást úgysem öröklöd.

2019. jún. 6. 13:56
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

Ha úgyis azt mondja hogy meglopod, meg úgyis elosztogatja másoknak a cuccait, akkor alap, hogy vedd el tőle a nyugdíját mikor megjön, és abból fizesd a költségeit, ne pedig a saját zsebedből.

Az értékesebb dolgait meg rakd el, hogy ne tudja elosztogatni. Ja, és írass vele egy eltartási szerződést.

Vagy ha ezeket nem akarod, akkor hagyd a francba.

Egyébként ebben az országban alap, hogy mivel vaginával születtél, a család azt képzeli rólad hogy ingyencseléd vagy, és kötelességed gondoskodni helyettük is az öreg családtagról. De nem csak ők, hanem szemlátomást te is ezt képzeled magadról.

2019. jún. 6. 14:00
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

Egy másik ötlet: beszéd meg a rokonaiddal, hogy gondozod tovább a nagymamádat és egyedül te örökölsz.

Vagy ha ez nem tetszik nekik, akkor költözöl albérletbe.

2019. jún. 6. 14:20
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket! Megerősít,hogy merjek lelépni innen.

A rokonokkal leültem már beszélni arról,hogy akkor az örökség,hogy legyen. Hallani se akartak erről. Sőt fizessem ki őket :D Ebből már nem kérnék :(

Visszatérve az önbecsülésemre...úgy neveltek,hogy semmit nem érek. Sajnos. Nyilván ebből fakad.

2019. jún. 6. 14:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretnének, hogy kifizesd, nem értem? Nem lesz a tiéd semmi, nem?

Figyelj, lépj le tőlük, csak lehúznak.

2019. jún. 6. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd őket a fenébe.

Mamát intézzék, tegyék be öregek otthonába ha beveszik, ha nem oldják meg.

Ilyen hálátlan emberekért ne cseszd el az éveid!!

2019. jún. 6. 15:13
 17/19 anonim ***** válasza:
93%
K Ö L T Ö Z Z É S V I S S Z A S E N É Z Z
2019. jún. 6. 16:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Pedig hidd el, hogy értékes vagy, értékesebb, mint a családod tagjai összeadva. Ne hagyd, hogy kihasználjanak.
2019. jún. 6. 17:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tipikusan az a helyzet, amikor az embert a saját lelkiismeretével zsarolják.

Nálunk is hasonló volt. Mi laktunk a legközelebb a nagyszülőkhöz, minden rokon természetesnek vette, hogy "hát menjetek át naponta, úgyis közel vagytok, nem nagy erőfeszítés". Aztán ők odatolták fél évente a képüket. Vagy nagymamám alapból úgy van vele, hogy "azért van a gyerek, hogy ápoljon.

Aztán most azt látom, hogy az 50+ éves anyám teljesen bele rokkant testileg, lelkileg az ápolásba. Nagyon megérte neki.

Nekem meg 30 évesen előre gyomorgörcsöm van, mert egyre többet kérdezgeti, hogy nem-e akarok én is haza költözni, helyben munkát vállalni. Én meg rosszul érzem magam attól, hogy nem akarom feladni az életem azért, hogy én anyámat szórakoztassam és tönkre mehessek. De azt vallom, hogy előre fele kell haladni az életben.

2019. jún. 7. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!