Veszekedés a szüleim és a barátom között?
A barátom és a szüleim összevesztek egymással. Az hogy min az most lényegtelen mert nem is azon van most a sértődés, hanem hogy mindkét fél mondott a másiknak rosszul eső dolgokat. Most kb szóba se állnak egymással, én ugrálok mindenki között.
Már teljesen kétségbe vagyok esve. Próbáltam már hatni rájuk észérvekkel, a velem lévő kapcsolatukkal hogy így hova fog tartani de semmi.
Mindegyiknek a saját haragja a legfontosabb és persze mindkét fél azt mondja hogy a másik mondott rosszat, ő nem.
Nem hiszem hogy ez magától megoldódna, mert mindkét fél nagyon makacs, ezért is írok már itt mert már teljesen elvesztem.
Én nem akarom hogy innentől kezdve kerüljék egymást, főleg hogy komoly kapcsolat (4év)
Köszi a válaszokat:)
"Ez egy hosszú beszélgetésnek indult. Sokáig tűrte hogy csak a szüleim mondják a véleményüket aztán robbant ő is a tűrések után." - ez esetben a szüleidtől elvárható, hogy önkritikát gyakoroljanak, mert ők voltak a veszekedést kiváltó felek.
Egyébként szerintem hagyd rájuk, nem neked kell megoldanod az ő konfliktusukat, és nem is kell valamelyik fél mellé állnod okvetlenül. Ilyen szempontból ez pont olyan, mint a válófélben lévő szülők, és a felnőtt gyerekük felállás, ha valamelyik mellé állsz, azzal csak adod alájuk a lovat. Nagykisfiúk-nagykislányok, majd megunják a konfliktusozást...
Te meg viselkedj mindegyikkel pont ugyanúgy, mint a veszekedés előtt, és azt meg engedd el a füled mellett, amikor a másikat szapulják neked.
Eddigi években mindig nagyon jó volt a kapcsolatuk. Ez a vita viszont most nagyon betett. Vagyis nem is a vita hanem a végén amit "beszóltak" egymásnak. Először próbáltam pártatlan lenni hátha segít de nem így most jelenleg a barátom oldalán vagyok. Mármint nem úgy hogy a szüleimet elhordom mindennek, hanem az ő lelkükre próbálok hatni hogy értsék meg a páromat.
A házasságról már sokat beszéltünk, de mivel még csak 1 éve dolgozunk suli miatt, ezért még nem jött össze az álomesküvőnk :)
Na látod, hogy nem lényegtelen, MIN vesztek össze???
Az, hogy a szüleid "lehülyézik" a barátodat, egyértelmüen öket minösíti.
Föleg, hogy igen nagy eséllyel a barátodnak van igaza, ö látja jó irányban a jövöt, kivéve, ha egyikötöknek sincs semmi képesítése és semmi nyelvtudása, mert akkor tényleg nem okos külföldre menni, vagy elötte kell nyelvtuást meg képesítést szerezni.
Ma Magyarországon az átlagnak nem sok esélye van bármilyen pozitív jövöt felépíteni, a (megfelelö) külfölddel, munkával sokkal több lehetöség van.
Kérdező (#17) ez szimpla generációs ellentétnek tűnik, majd kinövik...:)
(egyik havert oktatta lelkesen munkahely-keresésre a drága apósa, a probléma csak az volt, hogy az apósmég az ántivilágban 18 évesen elkezdett valahol dolgozni, aztán onnan ment nyugdíjba is... szóval lehet, hogy voltak magasztos elvei, de spec a munkahely-kereséshez annyira se értett, mint egy átlag mai tizenéves...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!