Mi volt a legdrágább ajándék, amit valaha is vettél? Kinek vetted? Mennyibe került?
Két éve Karácsonykor megtehettem, hogy elvigyem a családomat egy 5 napos wellness-hétvégére. A páromat, a kisfiamat és anyukámat vittem Zalakarosra, 4 csillagos szállodába. Nagyon nagy élmény volt mindenkinek, mert sajnos nálunk nem megszokott dolog nyaralni menni... Előtte anyummal kiszépítkeztünk, fodrász, kozmetikus, stb. Anyu külön szobában lakott, és nagyon szuper volt, hogy időnként a 10 hónapos prücsköt rá lehetett bízni, amíg mi a párommal megittunk egy koktélt. :)
Az 5 nap 150 ezerbe volt.
A Rolexes válaszolónak: Nagyon jó lehet, ha valaki ennyi pénzt áldozhat egyetlen tárgyra, de ami azt illeti, sokan vagyunk, akik akkor se fizetnénk ennyit egy óráért, ha megtehetnénk. Főleg addig nem, amíg vannak pl. olyan gyerekkórházak, ahol mállik a vakolat, és nincsenek megfelelő életmentő eszközök... Persze ez csak az én személyes véleményem, ettől függetlenül én sem pontozok le senkit. Ugyanezen okok miatt én új autót sem vennék soha, mivel amint kijön a szalonból, azonnal milliókkal esik az értéke... Nyaraásra viszont szívesen költök, mivel az életre szóló élményeket ad, és segít összetartani a családot. De ez csak az én véleményem, és nem vitázni akarok, csak leírtam.
Én is lepontoztam, mert gondolom órára van pénze, de egy jótékony cselekedetet nem tett.
Nekem a legdrágább ajándékom a helyi állatmenhelynek ment, 200 kg kutyatáp volt a segítségem. (aminek mellesleg nagyon örült a szorult helyzetbe lévő menhely)
Én pl. nem állítottam azt, hogy aki az órát vette, nem jótékonykodik. Bár sajnos az a tapasztalat, hogy rengeteg helyre kellene rengeteg segítség, és mégsem segít az, akinek tellene rá. Aki ennyit költ egy tárgyra, az azt hiszem, éppen eléggé szereti önmagát ahhoz, hogy úgy érezze, neki nem kötelessége másnak adni. Nem láttam még gyerekkórházban olyan táblát, hogy pl. "A játszószoba felújítva X. Y. magánszemély adományából", vagy hogy "Lélegeztetőgép vásárolva Z. magánszemély adományából". Sőt. Amikor a fiammal bementünk az ügyeletre, megdöbbentő volt, milyen körülmények között gyógyítanak gyerekeket. Ezért mondom én azt, hogy nincs az a pénz, ami elég lenne segíteni. Ezzel nem azt mondom, hogy az ember segítsen erején felül. De az biztos, hogy státusszimbólumokra költeni milliókat a legnagyobb butaság a világon. Semmire sem jó, csupán egy jelzés a többi ember felé, hogy "Én ezt is megtehetem". Aki mást állít, az hazudik. Egyetlen óra sem ér 6 milliót. Az is csak egy gép, ami méri az időt. Ugyanígy semmi értelme az aranyláncoknak, vagy a giccses barokk-stílusú bútoroknak, aranyberakású stukkóknak, stb. Ez nem irígység. Egy ízlésesen berendezett otthont látva meg tud sajdulni a szívem, azonban ahol csak pénz van, és feltűnési vágy, ott inkább csak némi szánalmat érzek.
Nem akartam vitázni. Ebből mégis az lesz...
Én vettem az órát!
Ez egyszerűen minősíthetetlen,hogy valaki ebből ítél meg,hogy telik nekem drága dolgokra.
Rendszeresen,havi szinten jótékonykodom, ez a barom meg azt írta,biztos nem tettem még semmit...jézusom....ezt hogy a p...ba következtette ki? Jelzem neked,te s.ggagyú,több állatmenhelyet támogatok...erről ennyit!
Akik korrekten reagáltak,azoknak köszönöm,még 1 kérdés válaszadói is hűen tükrözik a nagy magyar átlagot. 95% ban irigy ostoba birka,az az 5 talán normális és intelligens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!