Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy csúszok 1 évet az egyetemen?

Figyelt kérdés

Egy nagyon nehéz tantárgyam nem lett meg, emiatt csúszok egy évet az egyetemen. Emiatt egy másik nehézre be se mentem, mert így minek, majd jövőre... Gimnáziumban és a felsőoktatásban sem buktam meg soha semmiből. Teljesen el vagyok keseredve, hogy csalódni fognak bennem és kudarc vagyok.

Munkám van, nem ők tartanak el. (Nem a tanulás rovására ment)

23L

2019. máj. 9. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk is volt egy tárgy első félévben, amiből a csoportunkból kb 5 ember ment át, pedig tanultam rendesen. Igaz előző évben is ugyanez lehetett, mert már velünk is bőven voltak felsőbb évesek. Természetesen erre a tárgyra épültek a további fontosak tárgyak. Nem sikerült nekem sem a harmadik vizsgám, teljesen kétségbe estem, ott akartam hagyni az egyetemet, ahogy az akkori csoporttársaim 90%-a tette emiatt. Igaz én akkor még "csak" 19 éves voltam. Megbeszéltük a szüleimmel, mindenben támogattak. Ezen kívül nem voltak gondjaim a tárgyakkal, úgyhogy igaz egy év csúszással de végigcsináltam az egyetemet, és ötösre államvizsgáztam. Azóta dolgozok, sehol senki nem kérdezett rá, hogy miért 23 évesen végeztem, és én sem bántam meg. Mellette diákmunkáztam, úgyhogy lett félretett pénzem is.

Legyél őszinte a szüleiddel, biztosan meg fogják érteni. Főleg ha mellette dolgozol is, plusz egy év nem sok idő. Rengetegen vannak még így hidd el.

24N

2019. máj. 10. 07:23
 12/14 anonim válasza:
0%

Én is csúsztam egy felet, anyám még úgy ahogy beletörődött. De elmondta apámnak, na két éve maga a pokol van, azóta az eg, egyetemet is otthagytam (ezt nem mertem mégegmondani, de sejtenek valamit, mert kutatnak és jönnek utánam)

Ócsárolt, hogy "ba...tál tanulni, megbuktál, mint a nagynénéd általánosban... Megöllek, k...va vagy, agyonverlek, a mentő visz el"...

Minden volt, hóbapokig teljes terror, de utána is ütött... Wgyszer úgy megvert, hogy nem hallottam a fülemre... Az orrom máig görbe, mikor beverte, vérzett mimden, anyám meg azt tudta mondani, hogy "megérdemelted, tanultál volna". Egyszer meg ő 120 kilós, szétcaépelte az arcomat, szétütötte a számat, hogy mekkora "piszok vagyok, megbukni".

Behordozott a sulibaimden nap. Meg mimdenértent, hogy "bolond vagy, elvitetlek, momd csak úgy sem hiszi el senki..."

Poklok-poklát élem át most is miatta és elegem van... Nem tudokegszabadulni tőlük.

Nálunk 6 féléves ráépülős van, simán összeszedsz pár év csúszást, kettő ém 80 %-ra buktam ennél a tanárnál...

Kettő, apám szakmunkás, és ezt senki sem érdemli, főleg, hogy ők erőltették ezt rám...

Ha így reagálnának, akkor sehogy sem kell elmondani. Ha normálisak, meg úgyis megértik, max. elmész dolgozni utolsó évben...

2019. máj. 12. 08:42
 13/14 A kérdező kommentje:

A szüleim is diplomások, de ők elvileg soha semmiből nem buktak, ismételtek, tudjátok a tipikus mintát mutatják, pedig szerintem nem minden igaz.

Tesóm is halasztott 1 évet, kb úgy élték meg, mint valami tragédiát. Mintha valaki közeli meghalt volna úgy gyászolnak

2019. máj. 13. 00:41
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát, lehet, hogy Neked eggyel könnyebb lesz, ha a tesód is csúszott... Lehet, hogy majd Téged is "gyászolnak" kicsit, de ne vedd úgy a szívedre. Mindenképp légy velük őszinte! Kitartást, a továbbiakhoz meg sok sikert kívánok! :)
2019. máj. 14. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!