Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A páromnak mostanában minden...

A páromnak mostanában minden fontosabb. Lesz még olyan mint régen? Én vagyok önző?

Figyelt kérdés
A párommal távkapcsolatban élünk egy éve (előtte 2 évet együtt). Nyáron együtt tudunk lenni 3 hónapot...de mióta találkoztunk úgy érzem sokkal fontosabb lett neki a munkája, "maga baja", a hobbija mint én...Lehet, hogy "megszokta" nélkülem...Azt hittem a nyáron egész végig egymással leszünk elfoglalva, elválaszthatatlanok leszünk, mert év közben keveset találkoztunk. Azonban mióta találkoztunk neki a legfontosabb a munkája, amit teljes odaadással csinál, mivel ez a hobbija is, ha lehet annak nevezni az orvoslást. Ne értsetek félre én örvendek, hogy szereti a szakmáját és nagyon büszke is vagyok rá. Örvendek, hogy megtalálta azt ami számára fontos, de én valahol elmaradtam út közben, alig látom, már mindig olyankor van dolga mikor velem kellene találkozni. Szóvá tettem, nem csúnyán, de megmondtam a problémámat, szerinte rémeket látok, de én nem így érzem. Hetek óta ez van. Egyik alkalommal azt mondta, hogy a "karrierje útjában állok". Ez nagyon rosszul esett, mert világ életemben támogattam, biztattam, mellette voltam, egy szót se szóltam. Valóban önző vagyok mert törődésre vágyom? Ne hanyagolja a munkáját miattam, csak kicsit velem is törődjön ennyit szeretnék...vagy lépjek ki az életéből és hagyjam "karriert építeni"? (egyébként eljegyzést tervez és a közös jövőt...) De így?
2010. júl. 6. 10:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem is a munkájáért haragszom. Sőt! Nagyon büszke vagyok rá, hogy csinálja és úgy csinálja hogy abban benne van anyai-apai...ez jó és emiatt becsülöm is...DE minden nem kötelező dolgot nem lenne muszáj bevállalnia, mert azért ha valóban velem akarja leélni az életét lennie kellene egy olyan érzésnek, hogy né ezzel a nővel törődök mert ő a párom...ehhez képest "fáradt", "nincs kedvem", "most ne", "nem tudom", "lehet", "majd valamikor"...s azért az időnk véges hamarosan ismét elkerülünk egymás mellöl és akkor majd megint jön azzal, hogy hiányzom...ilyenkor tegyen értem ne mikor nem vagyok itt...
2010. júl. 6. 10:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Lehet hogy fontosabb lett a munkája, mint Te...Vannak dolgok , amikkel nem könnyű szembe nézni. Vagy az is lehet, hogy mivel te még nem találtad meg a hivatásodat ez benned most egy "holtteret" hozott létre, mert van időd gondolkozni ilyen csacsiságokon. A szeretetet, szerelmet érezni kell. A szavak csak szavak.
2010. júl. 6. 10:54
 13/17 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a hivatásom, csak még tanulom...

mondjuk lehet benne valami amit mondasz, csak nem tudom mit kezdjek az érzéssel...:(

2010. júl. 6. 10:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Szervusz! Ismerős az általad felvázolt érzés. A párom mióta magas beosztásba került hatalmas nyomással a hátán él, de imádja. Folyamatosan munkával kapcsolatos gondolatokkal ostromol. Én meghallgatom, ha tudok tanácsot adok, átölelem, biztatom. S itt a nagy kérdés! Olyan jó lenne valamit kapni, mert töltés nélkül lemerülök. Ekkor jön az a lépés, hogy ő megérzi, és valamit kitalál. Sétálás, fagyi, vagy egy csokor virág, de ekkora már tényleg kétségbe esetten állok. Ami a legfontosabb érzem, tudom -fogalmam sincs hogy honnan- szeret. Ez ad erőt. Én kérlek arra, hogy figyeld meg önmagad, mi az amit érzel párod elfoglalt napjain. Érzed e akkor is hogy szeretet van köztetek. Hallgass a megérzéseidre. Ne hallgass arról ami a szíved nyomja.

Sok sikert!

2010. júl. 6. 11:13
 15/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! köszi

Igazából mióta Vele vagyok arra vágyom, hogy egy nap a férjem legyen, hogy összetartozzunk. Tudom, hogy egy ilyen párt többet nem találok. És tudom azt is, hogy szeret, érzem. De kimerítő volt az egy év távkapcsolat és azt vártam a nyártól, hogy majd erőt ad, még egy évre...ehelyett kesergek magamban, hogy valami nem jó...beszéltem vele is de szerinte nem így van...tény hogy mellette állok, de nem a menedzsere szeretnék lenni, hanem a párja...szeretem de nem tudom mit tegyek, hogy jó legyen...:-S

2010. júl. 6. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Szívesen! :) Tudom, nehéz feladat, de még a menedzselés is bele fér. Olyan hálás tud lenni. Sokszor hallgatok, magamba zárom, s egy alkalmas pillanatban elmondom neki mi is nyomaszt. Ilyenkor átgondolja. Itt a varázs, alkalmas pillanat, és a nyugodt hangnem. Ezt követően jön hozzám, hogy olyan hálás a türelmemért és kitartásomért.

Szerintem Te csupán csalódott vagy. Elvártál valami, s tudod, elvárásokból vannak a csalódások. Próbálj meg pozitívan szemlélni ezt a helyzetet. Fel a fejjel! Nézd, én most veled vagyok, hozzád beszélek, rád gondolok, s segíteni akarok. Ugye azért az élet hoz kellemes perceket.

Csodaszép délutánt! ;)

2010. júl. 6. 14:16
 17/17 A kérdező kommentje:

Szia, nagyon kedves vagy:) átgondoltam a délelőtt a dolgokat és ma este Vele is beszélek...

felhívott a délelőtt és megkérdezte, hogy szeretem-e, bocsánatot kért ha megbántott és azt mondta délután találkozunk:)

Én szeretem, csak olyan nehéz sokszor elfogadni dolgokat...keveset vagyunk együtt és ez nyomaszt...főleg mert még két évig így lesz:-S gyakran rajta verem ezt le...pedig neki sem könnyű, csak lehetne néha figyelmesebb.

Igazad van megpróbálok türelmesebb lenni, akár menedzselni, hiszen minden sikeres férfi mögött áll egy nő:D -vagy hogy van a mondás:)

szép napot Neked is:)

2010. júl. 6. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!