Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ahhoz elég idős vagyok, hogy...

Ahhoz elég idős vagyok, hogy saját családom legyen, de ahhoz nem, hogy egyedül vágjak neki a nagyvilágnak? Ebben mi a logika?

Figyelt kérdés
Piszkálnak, hogy nekem 25 évesen már férjem is lehetne, de amikor bejelentettem, hogy kaptam egy külföldi állást, teljesen odavoltak, hogyhát mit képzelek, hogy én a szüleim beleegyezése nélkül csak úgy elfogadtam egy ilyen állást. Visszavágtam, hogy akkor most hogy is van ez. Erre az volt a válasz, hogy ha férjem lesz, majd azt csinálok amit akarok, de addig a családom felel értem.
2019. ápr. 22. 12:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
Ez konzervatív gondolkodás, ne keress benne logikát, mert nem értelmen hanem a hagyományokon alapszik.
2019. ápr. 22. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos az ő igazukat támasztja alá, hogy itt kell véleményt kérned...
2019. ápr. 22. 13:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Bár szerintem ebben az is lehet, hogy hagyományosan a fiúk "hazamennek" és visznek haza asszonyt. Míg a lányok "férjhez mennek", ami azt jelentette, hogy a férfi családjához költözik. Ha pl. én Bulgáriába költözöm és ott megyek férjhez, nem jövök haza többet, viszont ha a fiú lesz szerelmes bolgár lányba, akkor a bolgár lány fog a fiú családjához költözni. Ha én férjestül megyek ki, akkor nem fogok külföldön házasodni, tehát hazajövök.
2019. ápr. 22. 13:42
 14/20 anonim ***** válasza:
33%

40 vagyok, Még mai napig nincs meg az anyagi biztonságom, hogy gyereket merjek nevelni. Nővérem 45 éves. 3 gyereket szült. Kettőt már elvett tőle a gyámhivatal, mert negyed annyi pénzt nem tud előteremteni, mint amit én tudok. Mégis "van" gyereke, csak nem tudja megteremteni az életkörülményeket a gyereknek.

Tehát én is vállalhatnék gyerereket, mert az állam majd úgy is felneveli, ha nem tudok vele foglalkozni. Nade akarok-e én ilyen módon gyereket vállalni?

Nagynénédnek van háza. Brávó. De te nem a nagynénéd vagy.

25 évesen kapnék egy külföldi állást, nem gondolkodnék. Mennék. Ha más nem, tapasztalatnak jó. 1-2 évet ott dolgozom, máris nagyobb poziba tudok itthon vállani munkát. Ha meg nem jön be, akkor meg még mindig haza tudok jönni.

2019. ápr. 22. 14:45
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

"De a ... kapcsolatban nem így gondolkodnak... Úgy gondolják, hogy ..."

Ha valóban felnőtt ember lennél, nem azzal foglalkoznál, hogy ők mivel kapcsolatban hogyan gondolkodnak, hanem saját szempontjaid lennének ahhoz, hogy eldöntsd, milyen munkát vállalsz el, hol, és hogy kihez, mikor menjél férjhez.

2019. ápr. 22. 14:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha nem állsz gondnokság alatt, akkor nem ők felelnek érted, hiába nem vagy férjnél. Jogilag sem ők felelnek érted, meg ha már felnőtt vagy, akkor Isten előtt sem felelnek.

Ha asszony lennél, akkor azt mondanák, hogy a férjed felel érted (pedig nem felel, sem törvény, sem Isten előtt), és nem értenék meg, ha például nélküle mennél külföldre, mert ő tartja fenn itthon a lakást. A te életed, amíg nem gondnokolnak, addig te döntesz.

2019. ápr. 22. 17:29
 17/20 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem pont fordítva van.

Egy külföldi álláshoz vagy elég érett.

A családhoz pedig 25 évesen még nem érett az emberek 90%-a.

18 évesen jogilag már senki nem felel érted.

25 évesen pedig már rokontartásra sem perelheted a szüleidet:D

Így nincs igazuk.

25 évesen már lassan le kellene engedni a szülőknek a gyerek kezét,hogy hozzon önálló döntéseket.Tanácsokat lehet adni,de ne döntsenek helyetted!

2019. ápr. 22. 19:13
 18/20 anonim ***** válasza:
84%

Szüleid kb. úgy gondolkodnak, mint egy hithű muzulmán!

Fogadd el az állást és kész. És indulásig a lehető legkevesebbet beszélj erről előttük.

2019. ápr. 22. 22:52
 19/20 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, én az ilyen vaskalapos famíliát rég ott hagytam volna és Canberráig meg sem állok.
2019. ápr. 22. 22:59
 20/20 anonim ***** válasza:
73%
Ne foglalkozz szüleidel fogad el az állást és menj ,mi is költözünk ki családostul ,anyukámnak sem tetszik az ötlet de nem törödöm vele .
2019. ápr. 23. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!