Ahhoz elég idős vagyok, hogy saját családom legyen, de ahhoz nem, hogy egyedül vágjak neki a nagyvilágnak? Ebben mi a logika?
40 vagyok, Még mai napig nincs meg az anyagi biztonságom, hogy gyereket merjek nevelni. Nővérem 45 éves. 3 gyereket szült. Kettőt már elvett tőle a gyámhivatal, mert negyed annyi pénzt nem tud előteremteni, mint amit én tudok. Mégis "van" gyereke, csak nem tudja megteremteni az életkörülményeket a gyereknek.
Tehát én is vállalhatnék gyerereket, mert az állam majd úgy is felneveli, ha nem tudok vele foglalkozni. Nade akarok-e én ilyen módon gyereket vállalni?
Nagynénédnek van háza. Brávó. De te nem a nagynénéd vagy.
25 évesen kapnék egy külföldi állást, nem gondolkodnék. Mennék. Ha más nem, tapasztalatnak jó. 1-2 évet ott dolgozom, máris nagyobb poziba tudok itthon vállani munkát. Ha meg nem jön be, akkor meg még mindig haza tudok jönni.
"De a ... kapcsolatban nem így gondolkodnak... Úgy gondolják, hogy ..."
Ha valóban felnőtt ember lennél, nem azzal foglalkoznál, hogy ők mivel kapcsolatban hogyan gondolkodnak, hanem saját szempontjaid lennének ahhoz, hogy eldöntsd, milyen munkát vállalsz el, hol, és hogy kihez, mikor menjél férjhez.
Ha nem állsz gondnokság alatt, akkor nem ők felelnek érted, hiába nem vagy férjnél. Jogilag sem ők felelnek érted, meg ha már felnőtt vagy, akkor Isten előtt sem felelnek.
Ha asszony lennél, akkor azt mondanák, hogy a férjed felel érted (pedig nem felel, sem törvény, sem Isten előtt), és nem értenék meg, ha például nélküle mennél külföldre, mert ő tartja fenn itthon a lakást. A te életed, amíg nem gondnokolnak, addig te döntesz.
Szerintem pont fordítva van.
Egy külföldi álláshoz vagy elég érett.
A családhoz pedig 25 évesen még nem érett az emberek 90%-a.
18 évesen jogilag már senki nem felel érted.
25 évesen pedig már rokontartásra sem perelheted a szüleidet:D
Így nincs igazuk.
25 évesen már lassan le kellene engedni a szülőknek a gyerek kezét,hogy hozzon önálló döntéseket.Tanácsokat lehet adni,de ne döntsenek helyetted!
Szüleid kb. úgy gondolkodnak, mint egy hithű muzulmán!
Fogadd el az állást és kész. És indulásig a lehető legkevesebbet beszélj erről előttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!