Miért nem tudja felfogni édesanyám, hogy nem akarok menni templomba?
Hiába mondom neki,hogy nem vagyok vallásos,nem hiszek ilyen dolgokban(se Istenbe),illetve még azt is,hogy nem is érdekel engem ez az ünnep.Sem a többi.De mégis azt akarja,hogy menjek velük templomba.
Mit mondjak neki,hogy megértse?
18/F
(állj a lábadra és majd költözz el stb. hozzászólásokat ne ide,köszönöm)
"Nehogy már mentegetőznöd kelljen, amiért nem hiszel x dologban...."
Menni meg hinni nem ugyanaz. Attól, hogy nem hisz, még mehet.
Tudom, hogy nem ugyanaz. Ettől függetlenül tartom, amit írtam: senkin nem kérhető számon, hogy miért nem megy templomba.
Dehogynem: egy gyereken nagyon is számon kérhető, hogy hova megy meg hova nem (a templomot is ideértve).
A kérdező viszont nagykorú, úgyhogy nem értem, mi a gondja. Azt csinál, amit akar. Meg persze az édesanyja, meg a nevelőapja is. Ha megy, megy, ha nem megy, nem megy, ha ők erre beszólnak, beszólnak, túl fogja élni. Ennyi.
Higgadtan, felnőttként próbálj meg beszélni anyáddal és nevelőapáddal. (Ha egy mód van rá, külön-külön, mert különben egymást fogják erősíteni veled szemben - pszichológia.) Kérdezd meg, mi zavarja őket abban, hogy nem mész:
Ha az, hogy ezt szánták családi programnak, ajánlj fel másik családi programot, hogy lássák, nem a családdal van bajod.
Ha az, hogy azt szeretnék, hogy vallásos legyél, mondd meg őszintén, hogy ezen ők nem tudnak változtatni, és egy kamuból ott ülő ember az kétszínű, azt meg a vallás se szereti.
Ha az, hogy szájára vesz a falu (nem tudom, mekkora településen laktok), az nehéz dió...
Láttad már az "Ifjú Seldon" c. sorozatot? Seldon elmegy templomba, mert muszáj. Aztán minden állításra vissza kèrdez. :)
Helyedben elmennèk, aztán megpróbálnám megmagyarázatni velük miben mièrt hisznek, mi hogy van. Többet nem is akarnak vinni majd.
Vagy mèg előtte való napokban kezdj velük beszèlgetni erről.
Pl.:
Ha isten előtt mindenki egyenlő, mièrt születünk ennyire különböző èletszínvonalakba?
Ha isten mindenkit szeret, mièrt ítèlik el a melegeket?
"Helyedben elmennèk, aztán megpróbálnám megmagyarázatni velük miben mièrt hisznek, mi hogy van. Többet nem is akarnak vinni majd."
Dehogynem. Nagyon is örülni fognak, hogy érdeklődik a téma iránt. És így lesz rá esély, hogy a sok beszélgetés kapcsán mégiscsak hinni kezd majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!