Mi van olyankor, ha a párom nem akar házasodni? én pedig szeretnék a felesége lenni!
Már volt egyszer nős,ami nem sikerült túl jól.Azt mondja neki jó ahogy van így,nem házasodik.Én pedig szeretném a nevét felvenni,semmi mást.Nem akarok nagy banzájt se,csak 2 tanu és annyi....
Emlegessem ezt a dolgot,vagy ne is forszírozzam?!
Olyan érdekes felfogás ez a kiskapu hagyásos történet.
Lehet, hogy régimódi vagyok, de számomra is fontos a házasság, mert ez egy kötelék, ami összetart. Persze megszületett már a válás intézménye, de aki tényleg komolyan gondolja a házasságot, hogy együtt akar élni, elköteleződni a másik mellett, az nem rögtön ügyvédhez fog sietni.
Egy házasságban még mindig ott a lehetőség, hogy jó, akkor próbáljuk meg helyre állítani azt, ami elromlott, mi az oka, hogy 15 évig működött, most nem. Talán már gyerek is van, s nem olyan könnyű kilépni belőle, mert már felelősséggel tartozol, a te lelkeden is szárad, ha a gyereked csonka családban nő föl, ha nem ismeri a szüleit.
Egy kapcsolatban, együttélésben szembe találhatod magad azzal a helyzettel, hogy mire haza érsz munkából, már össze is van csomagolva a cuccod.
Ez kiskapu? Szerintem a másik ember megalázása. Mert persze az a legegyszerűbb, hogy szőnyeg alá söpörjük a problémát és ügyvédért kiáltunk, vagy egyszerűen csak lelépünk.
Persze van olyan házasság is, amely azért végződik válással, mert egyszerűen képtelenek megoldani a feszültséget, az egyik vagy a másik fél nem is akarja megoldani. Ilyenkor nincs túl sok választási lehetősége az otthagyott/megcsalt/válásba kényszerítettnek.
18:42 : én irtam,hogy szerintem ezért nem házasodnak az emberek,hogy kiskaput hagyhassanak maguknak. Igen nevezhetjük a másik megalázásának is,cska készülj fel arra,hogy az emberek ezt nem vallják be talán még maguknak sem úgyhogy mindjárt jönnek hőzöngeni hogy mennyire bunkó vagy és a házasság csak egy papir:) Az előző hozzászolóásom után irta egy lány,hogy ő pl tényleg meghagyta a kiskaput magának,ő legalább bevallja ..
Amúgy szerintem nincsen ezzel smemi baj,ha két ugyanilyen karakter találkozik és egyikük sem akar megházasodni. De a kérdező esetében szerintem halott ez a kapcsolat,nincs közös jövőkép,közös célok. Csak időpazarlás
utolsónak: én vagyok a 12.55-ös kiskapus lány :)))
szóval én azt figyeltem meg, hogy valahogy azok a kapcsolatok tartanak hosszabban illetve ott hűségesebbek az emberek,ahol nincsenek "összekötve". Mivel bármikor kiléphetsz,nem is olyan nagy a kisértés hogy megcsald, mintha mondjuk házas lennél és tudod hogy még ha akarnál se mehetsz el olyan könnyen...válóper,osztozkodás stb...és jön a megcsalás...
mindig az a vonzóbb ami tilos
Kedves Utolsó!Én magam se tudom már!én őt annyira szeretem,sok mindenen átmentünk,megyünk együtt(2 nem normális ex,akik arra mennek,hogy szétmenjünk pl.)
Tudom,hogy nagyon szeret,annyira nem tudja kimutatni,olyan mint az apja.Mégis együtt vannak a szülei is legalább 40 éve,4 gyerekkel.Bizakodó vagyok ilyen téren,hogy nem lehetetlen,hogy megváltozik,legalább a baba dologba,csak most sok a gondunk..Még elég fiatolok vagyunk.Valójába őt is megértem,hogy mit miért akar,csak nehéz elfogadnom,hogy nem az van,amit én akarok(bár szerintem a nők többsége ilyen.Egyenlőre várok,megpróbálom megszokni ezt a helyzetet,majd idővel kiderül,hogyan tovább...
Kedves kedvező!
Megkérdezhetem, hogy együtt vagytok-e még, hogy alakultak azóta a dolgok? 😊
Hasonló szituációban vagyok most én is 🥺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!