Van itt olyan akinek nincs gyereke se párja/férje és mégis teljes életet él? Mivel telnek a napjaid?
Szerintem : az élet egy torta (szeletekre vágva persze) ebből minden szelet valami.
A kérdező gondolom ezekből vonta le a fenti dolgokat. Én ilyen szempontból egy csődtömeg vagyok kedves kérdező.
Definiálni kéne, hogy mi a teljes élet. Nyilván mindennek van több-kevesebb előnye, és hátránya is. Engem a feleségem anno letámasztott, mint a bicajt a bolt előtt.
Amire igényem van, meg tudom venni. De tudom, hogy nem lesz soha családom. Amíg más a szaros pelenkával babrál, én addig pattintok egy sört. Én nem fogok játszani az unokákkal, viszont a kutyát nem érdekli, ha eltűnök 3 napra. Minden bűntudat nélkül elmehetek qrvázni...
Most ez teljes élet, vagy csak 70%os, esetleg 23?
Egyébként hogy családom legyen, nekem azt a borderline p. disorder teljesen ellehetetleníti.
Komoly bajok vannak azzal az emberrel aki úgy fogja fel hogy nem élhet teljes életet ha épp nincs párkapcsolatban. Ezeket kapcsolatfüggőknek hívják, ők azok akik egyik kapcsolatból ugranak be a másikba, kis túlzással mindegy csak legyen valaki mert nem bírnak egyedül lenni.
Nyilván az ember társas lény és szinte mindenkinek igénye van egy bensőséges, intim kapcsolatra, de szerintem hiba rágörcsölni erre. Család, barátok, hobbi, munka, sport, utazás, művészetek, stb stb, annyi dolog van amit lehet élvezni az életben.
se gyerekem, se családom és mégis teljes életet élek. 35/F
komolyra fordítva: a kérdést ennyi erővel feltehetted volna úgy is, hogy "Van itt olyan akinek VAN gyereke és/vagy párja/férje és mégis teljes életet él? Mivel telnek a napjaid?" elnézve a válaszokat (és ismerve magamat + a környezetemet): semmilyen összefüggés sincs a teljes élet és a gyerek/család megléte vagy hiánya között. ugyanúgy lehet élvezni/teljesként megélni ezt is, azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!