Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez a helyzet nevelés...

Normális ez a helyzet nevelés szempontjából? Nincs semmi jogi következménye annak ha egy szülő "egyedül" hagyja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Van egy család, a szülők kb 8 éve elváltak. Van egy 19 és egy 14 éves fiuk. Az apjuk máshol él az élettársával, kb 1 éve az anyjuk is az élettársához költözött egy faluval odébb.

A 14 éves gyerek a 19 évessel lakik, minthogy nincs vele semmi probléma, elég jól tanul, jár iskolába,a nagyobbik gyerek elég jól neveli.

De mondjuk sokat isznak, cigiznek... Az anyjuk hétvégére haza szokott menni, kitakarít, főz, mos... A nagyobbik dolgozik már, neki van pénze + az anyja is ad neki amiből élnek...

2019. márc. 11. 13:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hogy rábukkantam erre a kérdésre és látom, nem vagyok egyedül. Én is 19 évesen nevelem a 14 éves húgom. Annyi a különbség, hogy anyám egy hóbapban egyszer ha jön és nem ad pénzt tehát a fizetésemből élünk.

Jogi következménye nem lesz de egyéb következménye igen, mert a húgommal megromlott a kapcsolatom emiatt. Látod, van akinek erősödött, de nálunk az van, hogy folyton anya próbálok lenni és ő nem hallgat rám semmiben.

A kérdésben említett helyzet olyan szempontból jó, hogy van minimális kontrol és hétvégén ott vannak. Nálunk is így volt, aztán ritkult a dolog.

2019. márc. 28. 22:42
 12/12 anonim ***** válasza:
Mi is így éltünk, csak nem volt egyikünk se nagykorú és a szüleink nem váltak el, csak másik városba jártunk suliba, és hétvégente hazajártunk. Kollégium helyett lakást vettünk, mert öcsém nem bírta volna a koleszt betegsége miatt. Mi nem dohányoztunk, minden ok volt.
2020. febr. 27. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!