Akik fiatalon (20-25 évesen) vállalnak gyereket, azoknak mennyivel könnyebb mint azoknak akik később?
"rossz látni az anyákat akik a tömött buszra próbálják felküzdeni a babakocsit, ahelyett, hogy autózni tudnának."
Azért nem hiszem, hogy az autó alapvető feltétele lenne a normális gyereknevelésnek.
Egyetértek Petrával. Speciel én nem érzem annyira megalázónak, ha buszra kell szánni a babával. Gyerekem van, és kész. Nálam idősebbek is szállnak buszra babakocsival. Ez nem feltétlen korfüggő.
27/N
Ember,milyen hülyék itt sokan..uuvííí...
Csak azért,mert a környezeted 20-23 évesen szül,azért még neked NEM kell akkor!!!Majd ha kész leszel,és biztos leszel benne,hogy akarod.Amúgy későn szülni nem hátrány.Aki ezt kitalálta,az egy nagy majom volt.
én most leszek 23,van egy csodálatos kislányom,aki fél éves. Apuci 31. Egyetemre nem jártam,de soha nem is akartam,van érettségim és egy szakmám ami mellé szeretnék még 1-2t. 14 évesen kezdtem suli mellett dolgozni. Igaz,saját lakásunk nincs,de nem hiszem,h jobb lett volna lakáshitel mellett babát vállalni. Főleg,h nem itt szeretnénk örökre lesátorozni,mivel mindketten vidékiek vagyunk és majd inkább ott vennénk házat,addig gyűjtünk. Itt csak a meló miatt lakunk.
Amúgy a fiatalon szülésnek és az 'idősebben' szülésnek is vannak előnyei és hátrányai. Akkor szülj,ha készen vagy rá! Hülyén hangzik,de pl valaki 18 évesen lehet jobb anya,mint más 30 évesen. Ez fordíva is igaz!
15:52-es válaszolóval egyetértek. Nem kor függö abszolút. Amikor érzed, hogy vágysz rá.
Én sosem akartam gyereket, de jött valaki, aki villámgyorsan megváltoztatott bennem mindent! És ezt szó szerint vedd. 22 éves vagyok, 29 hetes terhes és úgy érzem ennél megfelelöbb idöt és apát a gyermekemnek keresve sem találtam volna. Persze minden családban vannak nehézségek, de lekopogom olyan súlyos sosem volt. Anyám elején nem örült mert akkor úgy gondolta, hogy korai (33 évesen szült engem). Aztán ahogy telt az idö rájött, mennyire felelösségteljesen tudok gondolkodni 22 éves létemre.
A fiatalon szülés mellett szól nagyon sokminden, most nem is sorolom. Édesanyám és én köztem úgy érzem, nagy a generációs szakadék, nem nagyon képes átérezni a gyerek problémáját, kicsit le van maradva a korral, képes órákig gyözködni valamiröl, ami manapság már teljesen másképp müködik mint az ö idejében stb.
Azért nem egyszerü. Én a fiatalon szülés mellett teszem le a voksom, de az sem baj, ha a körülmények miatt valaki késöbbre tolja.
25 évesen szültem, házasságban, nem érzem, hogy korán lett volna. Igaz, a baráti körömben én vagyok az egyetlen, akinek gyereke van, ők még buliznak, meg rohangálnak a Balatonra, én egyelőre nem tudok, de nem zavar. Dolgoztam előtte 2 évet, de úgy éreztem mindig, hogy nem a karrieremben tudok kiteljesedni, hanem a feleség- és anyaszerepben. Ilyen is van.
Azt gondolom, mindenki maga döntse el, a késői szülésnek szerintem az egyetlen hátránya, hogy akkor már nehezebben szánják rá magukat a nők a második-harmadik gyerekre. De ez is alkatfüggő, van, aki nem akar nagy családot, mi szeretnénk legalább 3-4 gyereket, azt érdemes időben elkezdeni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!