Nem ciki az, ha valaki 27-30 évesen még a szüleivel lakik?
:)
árva vagy? :( ilyenkor derül ki, hogy mennyire nem értékeljük, amink van
örülök a 10:55-ös válaszolónak, hogy volt pénze diplomázni, és van pénze külön költözni.
Tudod én 28 évesen, 19 éves korom óta dolgozom, a háztartási költségeket a szüleimmel megosztjuk. Mosok főzök takarítok és mellette 12 órás műszakokban tolom a melót.
És nem valószinű, hogy ilyen magas bérezés mellett lesz pénzem külön kecóra, és nem fogok hitelt felvenni, mert akkor meg megélni nem tudnék mellette.
Úgyhogy mielött minősíted az embereket, kicsit el kéne gondolkodni, hogy nem mindenki olyan szerencsés helyzetű, mint te, mert 23 évesen gondolom a szüleid segítettek, hogy míg tanulsz mindened meglegyen, nem pedig kőkeményen melóztál mellette, vagy ha igen, tuti nem abból a pénzből tettél félre, hogy most még külön is tudj menni.
Na ez az égő, hogy emellett még másokat leszólsz.
(10:55-ös vagyok) Rosszul gondolod.
Szegény családból származom:
-kaptam is némi önkormányzati ösztöndíjat emiatt.
-jól tanultam és piacképes szakmát, havonta közel 30e ösztöndíjat kaptam + némi szociális segélyt.
-az előírt 7 félév alatt végeztem fősulit, így sem terheltem a szülőket plusz kiadással.
-Jelenleg munkát keresek, hogy akár 1 szobás albérletbe is menni tudjak, és független legyek tőlük.
Ez csak akkor ciki ha illető nem dolgozik és a szülei nyakán él,na meg akkor ha dolgozik,de eszébe nem jut bele adni a rezsibe stb. Ha dolgozik és emellett még segíti is a szülöket akkor nem ciki. Szerintem kis fogalmad sincs arról,hogy sajnos manapság mennyire nehéz egy albérletet fenntartani egyedül,ezért egyre többen a szülői házban maradnak és onnan járnak el dolgozni. Szerintem ez még egy jó 5-6 évig velem is így lesz.
19/L
Szerintem nem. sőt a legtöbb fiatal ezt teszi akinek nem nyomnak a seg*ge alá egy kész lakást.
Előnyei:
eggyütt van a család, nem kell albit feleslegesen fizetni.
Így is lehet közös kassza és közös háztartási munka is, és mellette a gyerek tud lakásra spórolni.
Mert az albi sajnos mindent visz:(
És lakásod sem lesz soha...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!