Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudná kimutatni? Többi lent.

Hogy tudná kimutatni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves fiam és a jelenlegi párom nagyon szereti de a kisfiam nem érzi. Nem akar közel engedni hozzá meg semmi. Még nem lakunk együtt de tervezzük az össze költözést. Hogyan tudná ezt kimutatni a fiam felé hogy szereti őt?
2019. febr. 13. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen egyértelmű a kérdésed, de ha jól értem, a kicsi nem akar közeledni pótapu felé.

Vagy téged nem akar a választottad közelébe engedni?

Fél, hogy az apja után téged is "elveszít"?

--------------------------------------------------------

Mi érdekli különösen a kicsit? Melyik játék, esetleg mese?

Mivel tudnátok lekötni a figyelmét? Ha van ilyesmi --márpedig biztosan van, max ti nem tudtok róla-- akkor azt a mesét, szabadidő-programot az apja töltse a kicsivel.

Ő meséljen, tőle kapjon több figyelmet, törődést, pl. ő játsszon vele többet

És ne lepődjetek meg, ha az eredmény még optimális helyzetben is lassan érhető csak el. Sőt! benne van a pakliban, hogy élete végéig idegenkedik a gyerek attól, akit te választottál neki pótapukának. Épp, mint bármelyik, hasonló kapcsolatban. Nem fog a harmadik délelőttön az "apja" nyakába ugrani, ha ti gyors eredményt vártok is.

Idő, türelem: egy kétéves kicsi gyerek kegyeiért piszkosul meg kell dolgozni. Ha szerette az édesapját, ha nem.

2019. febr. 13. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

A gyerek ösztönösen félti az anyukáját az "idegentől", csak magának akarja. Ebben a korban egyébként ez jellemző is a kicsikre. Szerintem hamar ki is növi, ha pedig összeköltöztök, napirendre tér majd fölötte.

Addig pedig csináljatok közös programokat hármasban minél többször!

2019. febr. 13. 12:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos az édesapját nem ismeri mert mikor kiderült hogy terhes vagyok akkor ö lelépett és azota se foglalkozik vele..még nem is látta. És köszönöm a válaszokat. Több közös programokat iktatunk be és amit eddig én csináltam vele ( mese nézés meg ilyenek ) akkor most majd párom fogja. Köszönök mindent.
2019. febr. 13. 13:12
 4/6 Karena26 ***** válasza:
87%

Nagyon fontos, hogy ne erőltessetek semmit a kicsinél, a leendő pótapuka ne nyomuljon, hanem legyetek nagyon türelmesen vele!!!

A gyerkőc beleszületett egy olyan világba, ahol csak ő és anyu van. Az anyukája jelenti neki a biztonságot 100%-ban. De most megjelent egy idegen, aki elvesz az anyukából, és a picúrnak kevesebb marad belőle! Ez érthetően félelmet, bizonytalanságot és féltést generál benne.

De sok-sok türelemmel, és őszinte szeretettel meg lehet győzni a kicsit, hogy minden rendben.

És nagyon fontos a szoktatás is! Ahogy a bölcsibe és oviba szoktatják a gyerekeket, úgyanúgy kell eljárni ebben az új helyzetben is.

2019. febr. 13. 16:24
 5/6 Karena26 ***** válasza:
87%
És a legfontosabb: ha a gyerkőc látja, hogy az anyukáját szereti, megbecsüli, boldoggá teszu a férfi, nagyon hamar a szívébe fogadja ő is! Ha viszont az anyja bármilyen bántalmazását látja, soha! Sőt, végig gyűlölni fogja, és nagyobb korában lázadni is fog rendesen!
2019. febr. 13. 16:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm szépen a válaszod.
2019. febr. 13. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!