Apai láthatás akadályoztatása esetén mit tehet az apa?
Elvált szülők vagyunk. A gyermekünk az anyánál lett elhelyezve (Magyarországon ez nem csoda!).
A láthatás mondhatni zavartalan volt addig, amíg a bíróság a vagyont is meg nem osztotta. A vagyonmegosztás nem az anyuka szája íze szerint végződött. A láthatással a problémák onnantól kezdődtek. Az anyuka teljesen ellenem hangolta a gyermekünket, olyannyira, hogy ő már nem is kíván beszélni sem velem.A gyermekünk abban az életkorban van már, hogy a bíróság meghallgatná egy esetleges perben. De, mivel extrém módon ellenem lett fordítva, így semmi esély olyan vallomást nyerni tőle, ami könnyítené a helyzetemet.
Gyámhatóság, Családvédelmi szolgálat nem tesz semmi érdemit az ügyben. Anyuka élvezi a helyzeti előnyét, nem is hajlandó kompromisszumra.
Ilyenkor mit tehet egy apa, aki apai szeretetből törekedne a rendszeres kapcsolattartásra.
Az az érzésem, hogy az anyának kizárólag jogai vannak, az apának meg csak is kötelességei.
Törvényes út járhatatlan.
Mindenkitől azt a tanácsot kapom, hogy legyek türelemmel, az idő úgyis "visszahozza" a gyermekünket hozzám is.
Nem tudom...
Ami biztos, hogy nagyon szeretem a gyermekünket és nagyon szeretném, ha rendeződne a láthatás békés úton.
Köszönök minden választ!
"Hallgattassék meg a másik fél is!"
Egyébként elég egyoldalú a kérdésed kérdező.
Engem pl sohasem kellett "apám" ellen hangolni, nem utálom, csak hagyjon békén.
Nem fizet gyerektartást, eltűnt, az új "családja" (bekerült egy cigányközösségbe) amíg ment a pereskedés, hogy egyáltalában a nevemet megkapjam, folyamatosan terrorizálta a családot...
Most anyám egyedül (persze, segít a család) tart el minket a köztisztviselői fizetéséből, ami 10 éve nem emelkedett...
Kiskoromban nagymamámmal mindig sakkoztak, hogy meglegyen az elhelyezésem.
Amikor epilepsziában szenvedtem (azóta kinőttem), ö volt mellettem...
Stb
Minden furcsasága ellenére Ő nevelt fel.
Persze ismerek olyan helyzetet is, amikor a nő volt a szemét, szinte egy szó nélkül lelécelt Németországba, a gyereket nagyrészt az apja nevelte fel.
Illetve ugyanez a gyerek egy ideig közös felügyelet alatt volt...
Egy ideig itt, egy ideig ott...
Szörnyű lehet.
18F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!