Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 évesen miért kell felhívnom...

20 évesen miért kell felhívnom apukámat, hogy egyben megérkeztem a barátomhoz, vagy barátnőmhöz, vagy akárhová, ahova indultam?

Figyelt kérdés
meddig fogja még ezt csinálni? hiába ellenkezek, fel kell hívnom, és ha el is felejtem, felhív... nem adtam rá okot, ezt ő is tudja, szerintem túl sok tvt néz... hogy szoktassam le erről?
2010. júl. 1. 03:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
nekem 32 évesen is fel kell hívni anyut, ha hosszabb útra megyek, hogy megérkeztem, mert különben aggódik :D ...örülj neki ;)
2010. júl. 1. 05:13
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem bizalmatlanság, hanem szeretetből fakadó féltés. A korodtól függetlenül a gyereke maradsz életed végéig, ő pedig az apád. Annyira nem lehet megterhelő egy telefonhívás, amivel megnyugtatod a szülődet, aki felnevelt, eltartott(gondolom még most is), aki aggódik érted.

Ne "szoktasd" le erről. Sem lehetőséged, sem jogod nincs rá. Inkább Te "szokd" meg, hogy szeret, aggódik és megnyugtatást kér. Ahogyan bizonyára könnyedén megszoktad, hogy minden bajoddal fordulhatsz hozzá, hogy biztosítja a megélhetésedet az ételtől a ruháig, hogy gondoskodik a meleg otthonról, a tanulási lehetőségedről, és általában a cipődtől a frizurádik minden igényedről.

Próbáld átlépni az önzésedet, és megérteni az érted aggódó szülődet.

2010. júl. 1. 05:48
 3/20 A kérdező kommentje:

kedves 2. hozzászóló!

teljes mértékben megértem, hogy féltésből akarja, hogy felhívjam, ezzel nincs is gond. meg azzal sincs, amit az első hozzászóló írt, hogy egy hosszabb út után "kell" felhívnia. az természetes. ha külföldre megyek szülők nélkül (ami ritka) fel szoktam hívni őket magamtól. de szerintem az már nem, amikor egy fél-háromnegyed órás út után kell felhívnom. amikor suliba jártam (szintén kb fél óra) akkor ezzel nem volt gond, nem kellett minden reggel értesítenem, hogy megérkeztem az iskolába. de ha másmilyen okból kifolyólag utazok, fel kell hívnom. de ez is furcsa amúgy, hogy nem minden esetben. nem tudnám megmondani, hogy mikor és mikor nem. általában ha akkor megyek el, amikor ő is itthon van, fel kell hívnom, de ha nincs itthon, akkor nem.

és becsülöm, szeretem azért, mert megad mindent, amire szükségem van, de szerintem nem feltétlen kapcsolható össze a két dolog.

amikor ezt kapom válaszul a miértre, azt válaszolja, hogy mert tudni akarja, odaértem-e, nem lett-e bajom, ettől olyan érzésem lesz, (persze lehet hülyeség), hogy azért nem akarja, hogy bajom legyen, mert hogy ha már idáig felnevelt, nehogy most legyen bármi is, és feleslegesen "dolgozott" volna ennyi időn keresztül. de lehet én látom rosszul.

mindenesetre fárasztó, amikor ezzel kell foglalkoznom, hogy fel kell hívnom, hogy épen, egészségesen megérkeztem.

köszönöm a választ!

2010. júl. 1. 06:20
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az 1höz, mi is egy hosszabb út után bejelenkezünk a szülőknél és örülünk, hogy még van kit hívni! Nem kerül semmibe, őket meg megnyugtatja, de fordítva is működik, hiszen mi is szeretjük tudni, hogy rendben megérkeztek e! 33n, 39f
2010. júl. 1. 06:23
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
És ha megegyeznétek mondjuk abban, hogy csörögsz egyet, ő meg nem veszi fel? Ez lenne az arany középút. Egyébként a 34 éves bnőmnek a párjának uilyen módszerrel kell bejelentkeznie, ő majd két órát bringázik Pesten az autók között munkából jövet-menet, így megnyugszik.
2010. júl. 1. 06:28
 6/20 anonim ***** válasza:
92%

Csak egy dologban bízz! Hogy még 50 éves korodban is lesz kinek bejelentkezned!

Remélem értesz!

2010. júl. 1. 06:32
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, egy ismerösünkkeö történt az eset: a fiatal pár (éppen csak 30 alatt) az egyik szülöktöl ment a másikakhoz, útközben súlyos baleset érte öket (igazolvány nem volt náluk), és csak egy hét után kezdte a család keresni, mert mindkét szülöpár azt hitte, hogy a másiknál vannak - ahonnan indultak, ott nem hiányolták öket - mert ök is úgy álltak hozá, ahogy te, hogy nem szólnak ha megérkeznek - a másik helyen meg arra gondoltak, hogy meghosszabbitották a látogatást.

Én 52 éves vagyok, de ha valahonna elutazom (mindegy, hogy szülöktöl, barátoktól vagy ismerösöktöl), a megérkezéskor felhivom öket, csak pár mondat, hogy rendben megjötte. Ez a természetes, és ez nem ellenörzés, hanem csak annyi, hogy nyugodtak lehessenek, hogy útközben nem történt veled semmi. Baleset ugyanis akkor is érhet, ha csak a szomszéd faluba akarsz eljutni.

2010. júl. 1. 06:50
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottál még utcai-úti balesetekről? Egy ismerős srácot érettségi előtt két hónappal a házuk előtt ütött el egy részeg sofőr,és a helyszínen meghalt.

Vagy az egyik szomszédom 22 éves fia motorral vitte a 18 éves unokahugát a nagymamához,amikor az egyi útról kihajtott egy lovaskocsi,telibekapta őket,és mind a ketten meghaltak.

Ezért félt az apukád. Egy telefon nem nagy dolog,és nem az önállóságod megsértése.

2010. júl. 1. 06:59
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

Én 36 vagyok és a férjemet fel kell hivnom, ha megérkeztem, különben ő hiv.

Mert szeret és félt.

És tuti nem azért, hogy ha már idáig felnevelt... :-)

Bár lehet, hogy ha már csináltunk 3 gyereket, akkor nehogymár itt hagyjam a kakiban :-))))

36/L

2010. júl. 1. 07:22
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Butaság, amit gondolsz! Nem azért félt apukád, mert ha már idáig felnevelt, akkor ne vesszen kárba a pénze!

Tudod, a szülő olyan, hogy élete végéig félti a gyerekét.

Felnőttél ugyan, és ezt ő is tudja, de még látja magában azt az esendő kicsi gyereket, aki voltál. Akiért aggódott, akiről gondoskodni kellett, aki teljesen rá volt utalva.

Hidd el, nem csak akkor félt, amikor valahová elmentél. Akkor is félt, amikor köhögsz, amikor szomorú vagy, amikor nincs étvágyad. Tudom, most nehéz talán megérteni ezt. Akkor fogod igazán tudni, miről beszélek, amikor majd Neked is lesz gyereked.

Addig csak hidd el, fogadd el, és próbálj megértő lenni.

Biztos, hogy nem az önállóságodat akarja csorbítani az apukád, csupán szeret Téged.

2010. júl. 1. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!