Mennyire lesz biztonságban a családom?
Vác külterületére tanyára szeretnék költözni, ház is van a földtrületen.
Valóban veszélyes lehet? Mit tehetek a biztonságunk érdekében?
A környék békés, sokan gazdálkodnak, csak a rokonok szerint nem leszünk biztonságban.
Én is első körben, jól idomított őrző kutyákat választanám. A riasztó ilyen helyen nem sokat ér, hacsak nincs bekötve a rendőrségre, vagy örző-védő céghez. Kisebb méretű értéktárgyakat, ha elmegyünk otthonról, én egy elrejtett páncélszekrényben tartom. Nagyon sok ember megtehetné, hogy az aranyait, ilyenbe tartaná és akkor azok a betörők akik kisméretű vagyontárgyakra mennek, amit kézben, el tudnak vinni sikertelenül távoznának.
Rablótámadástól, kevésbé tartanék a helyedben, inkább, ha elutazol akkor van gond.
Nagyon jó jelző állat a kitya mellett a liba.
Nem lehet megmérgezni mint a kutyát, és minden idegen mozgásra éktelen hangon reagálnak.
Biztonsági zárakat szereltess az ajtókra, stb., nehezítsd meg a behatolást. Valamint ne reklámozd, ha nagyobb érték birtokában vagy.
Emlékszem, mikor kicsi voltam, még nagy csoda volt egy számítógép. Na, apukámnak volt egy, ráadásul az utcáról gyönyörűen be lehetett látni a szobába. Ő ezért az utca felől letakarta, hogy ne vonzza a betörőket.
Sokat számít, ha nem teszitek közszemlére, amitek van. Nyilván van, ami nem megoldható, de egy csomó apróságra lehet figyelni, pl. ablakon benézve ne valami százezres értékű festményt lásson az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!