Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kialltok magatokért akár a...

Ti kialltok magatokért akár a szüleitek akar a testveretekkel szemben?

Figyelt kérdés

A férjem egy csicska.szo szerint!

A testvere rangatja ossze vissza,o meg csinalja...

A szulei is sokmindent termeszetesnek vesznek

mert a gyerekuk szoval ugyis mindent megtesz

Szamomra kezd kiabrandito lenni egy ilyen tutyimutyi ember.

Most tenyleg olyan nehez nemet mondani valamire?

Vagy azert mert az embernek van testvere meg szulei

akkor ugy kell ugralni ahogy nekik kenyelmesebb?

Mert o sose akarja megbantani oket...

Nem tudom nekem egy kicsit magas.

Ti h vagytok ezzel?

Ferjeitek hogy viszonyulnak a szuleikhez?

Mindent rajukhagynak es csinaljak amit mondanak

vagy szepen helyreteszik oket?

Jol latom h altalaban a ferfiak csinaljak ezt?

28 N

2019. jan. 28. 11:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Na igen férjem is ilyen volt (hál istennek csak volt, hamar a sarkára állt), ő egyke, a szülei világ életében elnyomták, de olyan szinten, hogy amikor vendegsegben engem kezdtek el a szülei fikázni, ő csak állt némán egy szót nem mert szólni a szüleinek, hogy fejezzék be (főleg hogy nem gyerek, 23 éves felnőtt ember, aki nem tudott se maga se a párja mellett kiallni a szüleivel szemben olyan szinten be volt fenyítve). Majdnem szakítás lett belőle. Azóta helyre állt, most már nem fél szembeszallni, amit a szülei úgy dolgoznak fel hogy én elcsavartam a fejét, telebeszeltem a fejét, biztos én irányítom őt (csak mert ravettem hogy álljon ki magáért biztos én vagyok a szemét, és velem szemben is kiáll az igazáért szóval nem papucs). Én otthon nem ebben nőttem fel, mi hárman vagyunk testvérek, mindig demokrácia volt gyakran szavaztunk meg dolgokat közösen, nem voltunk elnyomva szüleink által. Apámnak elég hirtelen haragú a természete és nekem is. Na ha mi összecsaptunk akkor zengett a ház :D sose ütött meg se ő, se anya, de ha valamiben nem volt igaza, akkor én azt a szemébe mondtam, nem hagytam magam sose elnyomni. Ezzel szemben nagyon fura volt azt tapasztalni hogy férjem aki ráadásul férfi, hímnemű, nem mer kiallni a másikért, de még saját magáért sem, másik felnőtt emberrel szemben. És a testvéreim által sem hagytam sose elnyomni magam, pedig én vagyok a legkisebb, sokszor próbáltak ugraltatni míg kicsi voltam, aztán megunta és nem hagytam magam. És egyébként senkivel nincs rossz kapcsolatom a családban ennek ellenére. Sőt, mindenki nagyon jól elvan a másikkal szeretjük egymást. Attól mert néha veszekszunk ha nem értünk egyet még nem utáljuk egymást. Szüleimmel is nagyon jó a kapcsolatom. Soha nem hagyta el a szájukat egyetlen veszekedés alatt sem amit nagyon sokszor olvasok itt gyakori, és amit először párom anyjának a szájából hallottam:" azért mert az anyád vagyok! Ha egy anya ilyen ervekhez folyamodik ott már rég elvesztette a vitát és nincs más amivel érvelni tudna,igy érzelmileg próbál zsarolni. Nalunk sose hangzott el ez a mondat, vagy a másik kedvencem: amíg az én házamban laksz az van amit én mondok! Hatalommania. Iranyitasmania. A gyerek nem alárendelt. Férjem szülei főleg az anyja, már rég elkoltoztunk külön házba de még akkor is meg akarta mondani a fiának mit hogyan csináljon. Nem is tartja velük a kapcsolatot azóta, elege lett belőlük, hogy nem értik meg, hogy felnőtt ember, és úgy kezelik mint egy taknyos 5 éves gyereket.
2019. jan. 28. 12:57
 12/21 A kérdező kommentje:

Mivel a ferjem szeretett volna elvenni.

Es az eskuvonket is szinte o szervezte le

nem mint sok ferj aki baszik bele majd az asszony megszervezi az eskuvot!...

Nagyon sokat segitett,intezkedett

Fontos volt szamara h amire en vagyom valahogy kivitelezze.

Nem is ez a lenyeg...

Egy nagyon jo ember egyebkent,nagyon szeret

megbizhato.

Es szamunkra nem ugyanolyan mint elotte

lehet neked igen ,nekunk nem!

Nalunk tobb jelentese volt mint egy papir

2019. jan. 28. 12:58
 13/21 anonim ***** válasza:

Ez miért baj neked? Nem tudtok elég időt együtt tölteni? Mert ha tudtok, akkor ne csinálj belőle ügyet. Ha nincs tél, vagyis nem viszi a testvérét autóval dolgozni, akkor milyen sűrűn fordul elő, hogy ugráltatják? Heti 1x? Ennyi belefér? Ő lehet, hogy nem is ugráltatásnak fogja fel.

Mi szeretjük egymást a férjemmel, jól megvagyunk, de én örülök, hogy nincs mindig itt, más munkarendben dolgozunk, jobb így, mint ha állandóan jelen lenne, hiszen így egyedül is tudok lenni.

Te miért nem örülsz neki, hogy egyedül is tudsz időt tölteni?

2019. jan. 28. 13:13
 14/21 A kérdező kommentje:

Az a baj h en latom hogy kezelik!

Neki teljesen termeszetes mert a csaladja.

Engem nagyon zavar amit csinal a csaladja,

Azt sem szeretnem ha osszekapna veluk

de azt se h a beke erdekeben mindent megcsinaljon.

O nem veszi eszre sajnos h mennyire tudjak manipulalni.

Tolem tartanak,engem beken hagynak.Tudjak h en nem vagyok a pincsijuk.

Ferjem sem varja el h en mindig mindent ugy csinaljak ahogy nekik jo.

2019. jan. 28. 13:15
 15/21 A kérdező kommentje:

De jobb azt nezni h a ferjem hazaer aztan ehesen elindul a testverehez

mert lampat kell segiteni felszerelni

es egy rohadt szendvicset sem adnak neki?

A felfogasuk a baj.

A lenyeg h problema megoldva szamukra

Amugy ha 1 evben egyszer segitseg kene akkor a testvere huzza a szajat?meg kimagyarazza magat?

de ha neki kell segitseg akkor o mindig erjen ra

Fel annyit nem kap vissza mennyit ad

es ugy gondolom ez nem fer

2019. jan. 28. 13:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Csakhogy ertsetek...

Itt vagyok a ferjemnek egeszseges eroteljeben levo 30eves no vagyok

Nem esik nehezemre segiteni a ferjemnek

Nyaron keritestcsinaltunk 2en

Segitek lampat szerelni kereket cserelni

motort javitani,fat metszeni amit kell a haz korul

ha segiteni kell szo nelkul megyek

Naluk meg minden egyes dolog miatt menni kell

es ezt nem ertem...

1 kocsink van,altalaban en viszem el

ha elobb vegzek mint a ferjem a munkaban

hazajovok majd fel ora mulva elmegy erte

vagy valahol megallok es kicsit ulok a kocsiba mig vegez

ilyenek miatt senkit sem rangatunk.

Naluk az ilyen helyzetekben a ferjem a csicska.

Szoval szamomra ezert brutalis

h ilyen szinten nem tudnak semmit sem megcsinalni

sem megoldani mert leszarja a testvere

minek torje magat ha van egy testvere akinek az a dolga h barmiben segitsen.

2019. jan. 28. 13:39
 17/21 anonim ***** válasza:

De ez mennyi idokozonkent fordul elo? Nem mindegy hogy heti havi vahy napi rendszeresseggel.

Az en parom is ilyen volt mert mindig ugralt utanuk holott aktiv dolgozo emberek es nincsenek lerobbanva. En komolyan elbeszelgettem a fejevel hogy ez nem oke, o ugral aztan ha neki kellett a segitseg akkor ok is kibujtak alola, felnyitottam a szemet. Azota megvaltozott.

De az a baj ha a te ferjed nem latja at ezt a helyzetet mert elvakult es naiv akkor nemsokat tudsz tenni. Ha mindig veszekszik veled akkor nyilvan a szuleit tobbre tartja mint teged, az csak egy dolog hogy o szervezte az eskuvot, ha eskuvo utan megsem valtozott semmit. Ennek hosszutavon nem lesz jo vege mert anyosodek mindig koztetek fognak allni es a parod ezt siman hagyja.

2019. jan. 28. 13:44
 18/21 A kérdező kommentje:

Ebben teljesen igazad van egyébként

Kezdem én is azt érezni h teljesen feleslegesen torom magam.

2019. jan. 28. 14:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen lehet...én leváltam a szüleimről és első lett a SAJÁT kis családom...mindent annak rendelek alá. Mondjuk nem is ilyen "használjuk ki amíg lehet" felfogású emberek. Itt a férjed hozzáállása a kulcs. Mit tegyél? Ha menne segíteni akkor keríts lehetőséget hogy neked kelljen hogy segítsen! Hamar kiderül ki(kik) állnak nála az első helyen! Ha lesz gyerek mi lesz? Elrángatják a terhes felesége/újszülöttgyereke mellől??
2019. jan. 28. 14:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van😕
2019. jan. 28. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!