Továbbtanilásnál ki ír alá? Elvált szűlőknél
Figyelt kérdés
Sziasztok!Kérdésem arra irányul,hogy elváltam,a gyerekek nálam vannak elhelyezve,újra férjhez mentem ,ilyen esetben kinek kell aláírni a továbbtanulási papírját a gyereknek?Mert elméletileg a férjem a gondviselő nem? Oktatási hivatal honlapján nincs erre a konkrétumra példa hogy ha van új házasság2019. jan. 26. 10:29
11/12 anonim válasza:
Nekem amikor középiskolába jelentkeztem, mindkét szülőmnek alá kellett volna írnia. "Apám" a szomszéd faluban lakott, de nem tartottuk a kapcsolatot. Így az osztályfőnököm aláíratott egy papírt Anyummal, hogy nem tudja a volt férje tartózkodási helyét. Viszont, mivel Neked új férjed van, szerintem Neki kell aláírnia, nem a volt férjednek. De ha mégis az exednek és nem vagytok beszélő viszonyban, akkor szerintem próbálj beszerezni egy olyan formanyomtatványt, vagy fogalmazd meg Te. Biztosan van rá mód, hogy elintézd.
12/12 anonim válasza:
Sokan nagyon rosszul tudják a dolgokat. A törvény szerint a gyermek életét érintő lényeges kérdésekben az elhelyezéstől függetlenül mindkét szülő hozzájárulása szükséges. A továbbtanulást a törvény külön kiemeli, mint lényeges kérdést. Tehát a gyermek vér szerinti apjának aláírására akkor is szükség van, ha a gyereket a bíróság az anyánál helyezte el. Amennyiben az apa nem hajlandó az együttműködésre az apa aláírását a bíróság is pótolhatja. (A nevelőapa viszont nem!)
Tehát kell az apa aláírása is, de ha nem hajlandó együttműködni, akkor a hatóság ezt pótolhatja, de csak az anya aláírása nem elég! Az új házasságnak pedig semmi jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!