Csak szerintem kínos, ha (közeli) rokon jár hozzánk takarítani? Vagy ez teljesen normális?
A múlthéten elküldtem a bejárónőnket, most éppen keresek valakit a helyére. Tegnap voltunk a nagyszüleimnél, kérdeztem őket is, hogy nem-e tudnak valakit, aki jól is dolgozik. Ezt hallotta a nagynéném is (velük él), és ma felhívott, hogy egész este ezen gondolkozott, és jól jönne neki egy kis mellékes, szívesen jönne hozzánk, akár hetente többször is. Így hirtelen nem is tudtam erre mit mondani, annyit válaszoltam, hogy van több esélyes, beszélek a férjemmel is erről, és majd visszatérünk erre. Viszont szerintem ez rossz ötlet... Hiszen a főnöke leszek valamilyen szinten, és amíg egy idegent elküldök végső soron, egy rokonnal máshogy bánik az ember. Ráadásul nekem annyira furcsa lenne, hogy ő húzza az ágyneműnket, viszi ki a szemetet, vasalja a ruháinkat, stb, aztán hétvégén meg jön vendégségbe.
Vagy én gondolom ezt túl?
Takarítónőt csakis "hivatásosat" hívnék, olyat akit valaki más is alkalmaz, ismer, tehát megbízható. Viszont nem ismer annyira, hogy kínos legyen a jelenléte.
Annyit pontosítanék, hogy te nem főnöke vagy a takarítónak, hanem megbízója. Nem parancsolsz neki, csak elmondod az igényed, kérésed és megcsinálja.
Összességében egyszerűen nem örülnék neki, ha rokonnak bejárása lenne a házamba, életembe. Ahogy írják előttem, ekkora anyagi különbség alapból ellentéteket szülne.
Még nem merült fel, ahogy olvastam a kommenteket, de szerintem nem csak vele, hanem a nagyszüleiddel is megromlana a kapcsolat, ha el kéne őt küldened.
Egyrészt szerintem nem is szívesen szólnál, ha valamit nem találsz jónak, mert kínosnak éreznéd.
Ha ottmaradt a pókháló, akkor inkább letakarítanád te, annak meg semmi értelme, hogy fizetsz vkinek, aztán te dolgozol utána.
Ha mégis elküldenéd, biztosan személyeskedésnek venné (tulajdonképpen az, nem vagy megelégedve a munkájával), és ennek hangot is adna. Ott, ahol lakik. Mégiscsak a szülei..
Azok pedig naphosszat hallgatnák, hogy az unoka nagyzol, semmi nem elég jó neki, mert egy sznob.
Egyébként ha nem alkalmazod, én akkor is el tudom képzelni, hogy sértődés lesz a dologból, hiszen egyértelmű, hogy kell neki a pénz, te meg inkább egy vadidegennek fizetsz, ahelyett, hogy a családot támogatnád?
Nem tudom, milyen a viszony, ezt el lehet-e kerülni.
De ha elkezdenél hazudozni, ahogy itt valaki javasolta, szerintem ezt biztosan megkapnád, hogy neked fontosabb a kolléganőd lánya, mint a saját nagynénéd boldogulása.
Hazudni sosem kell, senkinek, semmiben. Abba csak belebukni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!