Kockázatos Budapesten családot alapítani albérletben egy huszonéves fiatal párnak, ha átlagos keresettel rendelkeznek?
"ingatlanlufi leeresztése után"
Ha van időd várni 5-10 évet, akkor várj.
Tippem szerint akkor sem fog megtörténni. Már 4 éve is ezt várták, aztán... Ezek a lakásárak már csak felfelé mennek. Ami változni fog, hogy a kamat is elindul felfelé idővel és még nehezebb lesz lakást venni.
Mi albérletben kezdtünk. Mivel tudtunk félretenni mellette, semmivel nem éreztük kockázatosabbnak. A biológiai óránk csörgött, megfelelő önerőnk nem volt, ezért vállaltunk így, de második gyerek előtt már saját lakásban éltünk. Nem nagyban, nem luxusban, de vállalható méretűben. Amíg kicsik, elég is lesz, utána megyünk tovább.
Hát, eléggé.
-Faszi lelép és otthagy a gyerekkel.
-Te lépsz le, és hagyod vele a gyereket.
-A férj elveszti a munkáját.
-A férj beteg lesz tartósan.
-Beteg gyerek születik.
Szerintem ez az "ingatlanlufi" nem fog leereszteni.
Amúgy az előzőnél sem emlékszem olyanra, hogy hirtelen hű de olcsón lehetett ingatlant vásárolni. Maximum annyi volt, hogy aki el akarta adni, 3-4 évig árulta, hogy el tudja adni az általa megszabott áron. De azok sem csökkentették sajnos az áraikat. (Én legalábbis ilyennel nem találkoztam sajnos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!