Nem kértem alkoholt a családi ebéden. Nálatok is kiadnak a rokonok?
Most az ünnepeken több családi ebédre is voltam hivatalos. Az egyiken folyamatosan kínáltak töménnyel, udvariasan visszautasítottam(mindig ez van).
Úgy az ebéd vége felé az egyik házigazda(férfi) félhangosan megjegyezte,hogy mennyire nem kedvel, hogy én sose iszok, hogy megsértem őket..
Ez már nem az első ilyen eset,hogy még ők bántanak, amiért nem iszok.
Veletek van ilyen?
Nem szeretem az alkoholt. Buliban előfordul,hogy iszok mértékkel, de spontán ebédeken nincs rá szükségem, jól érzem magam anélkül is.
Annyira kellemetlen,hogy még én vagyok a szar, mert nem iszok.. Szerintem ez lenne a normális, minek kell egy ebéden is berúgni? Mit gondoltok?
Hozzáteszem,hogy még fiatal felnőtt vagyok(30 alatt), pár éve van ez a dolog, előtte nem kínáltak a korom miatt.
Én is jártam már így, nem rokonoknál, csak valami baráti társaság volt. Kávét sem kértem, úgy néztek rám, mintha megölni akarnám őket. Nem nagyon érdekel, ha valaki ennyire ostoba, azzal nem nagyon érdemes foglalkozni.
Szívesen elmennék Erdélybe is, de sok élménybeszámoló alapján attól félek, hogy ott is egyfolytában a pálinkával zaklatnának.
Ilyen már velem is volt
-Miért nem iszol kávet?
-Mert rosszul vagyok a koffeintől, neked meg nincs koffeinmentes kávéd
-Akkor igyál teát!
-Te meg tárcsázd az ügyeletes orvost!
Kérdező!
Én megértelek, mert nálunk is az a helyzet, hogy én utálom az alkoholt és érzékeny a gyomrom a rossz kajákra.
Engem sem értenek meg és amikor udvariasan mondom, hogy köszönöm, nem kérek, köszönöm, nem iszom, köszönöm, nem kávézom stb, azért csak megkérdezik még századjára is, mintha fogyatékosok lennének és nem értem, hogy miért nem képesek tiszteletben tartani a döntésemet, a válaszaimat és felfogni azt, hogy én NEM SZERETEM!!!
Közben persze úgy néznek rám, mint egy ufóra - pedig szerintem az alkoholizálás a nem normális dolog.
Fordított helyzetben én elsőre tudomásul venném, hogy valaki nem kér valamiből, aztán nem erőltetném és igazából sosem értettem, hogy mit szeretnek a piákon, mert szerintem brutál rossz ízűek!
Szerintem ha valaki csak alkohollal tudja jól érezni magát, az már régen rossz!
És ha nekem valaki azt mondaná, hogy azért nem kedvel engem, mert én sose iszok, akkor én meg megmondanám neki, hogy én sem kedvelem az alkoholistákat meg engem ne azért szeressenek vagy fogadjanak be egy közösségbe amilyen én nem vagyok, hanem fogadják el és tartsák tiszteletben azt, aki én vagyok!
Nagyon fel tud húzni az emberi butaság és az, hogy az alkoholt istenítik, holott az öl, butít és nyomorba dönt - semmi szükség alkoholra és szívem szerint még a forgalomból is kivonatnám, hogy senki ne piálhasson, ne részegeskedjen, ne költsön hlyeségre, ne verje össze a szeretteit vagy ne hányja tele a járdát...!
Szilveszterkor is mindig Kölyök pezsgővel koccintok és teszek rá, ha másnak ez nem tetszik, mert nekem meg ez ízlik és punktum!
Én se iszok. Nekem is besértődtek mindig.
Hülye felfogás, de nem tudsz vele mit kezdeni.
Én inkább el se megyek az ilyen rokonokhoz ebédre. Ünnepek előtt villám látogatást teszek és szevasz. Le vannak tudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!