Nektek megkérdezték, hogy mikor lesz babátok?
Ha felhozzák, zárd le gyorsan valami rövid válasszal, éreztetve, hogy ez nem odaillő. Vagy vicceld el. Vagy vond meg a vállad. Tehát ne lássák, hogy nagyon magadra veszed a dolgot.
Mi is hasonló korban vagyunk és nem tervezünk gyereket.
Élettársam családja a problémásabb ilyen szempontból, sógorék második gyereket tervezgetik. Az első születése utáni bulin részegen magyarázni kezdett nekem, hogy márpedig nekem teherbe kell esnem és különben is mit képzelek, hogy nem akarok anya lenni...élettársam már ekkor veszekedett vele. Aztán volt több alkalom is.
Nem az a baj, hogy megkérdezik, érdeklődnek, hanem borzasztóan tapintatlanul, részegen, agresszívan oktatgatnak, a barátaik is. Tavaly is voltunk egy közös rendezvényen és ott is félrevont pár férfi barátja-tehát a testvére barátai ráadásul-hogy mi az hogy nincsen gyerek?
Akkor annyira megdöbbentem, hogy csak vigyorogva tereltem, de makacsak voltak.
Utána élettársam megmondta nekik, ha még egyszer ilyen előfordul, akkor ne számítsanak ránk jó ideig, mi is belepofázhattunk volna ezer dolgukba, mégsem tettük.
Múltkor is volt valami célozgatás, de ignoráltam.
Most is várok pár beszólást.
Amúgy rendszeresen faggatnak ilyen témában?
Az a szomorú, hogy őket nem avatjátok be az érzékeny helyzetbe... Nekünk az első volt, hogy a szüleinkkel megosztottuk a problémát, végülis tőlük várhatjuk leginkább a lelki támogatást.
Ha titkolóztok, attól jobb lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!