Nagy dilemmában vagyok! Válok a férjemtől, ami nem csak lelkileg, de anyagilag is eléggé megvisel. Anyukám és a párja maximálisan mellettem állnak, és megkérdeztek, hogy nem szeretnék-e a kisfiammal az ő házukba költözni. Menjek vagy ne?
Ne ess ebbe a csapdaba! Eloszor is ez csak egy kerulout, masodszor tele van kenyes ponttal.
Az elejen oke, de ha megszokod ezt a helyzetet, nagyon konnyen beleragadhatsz es nem fogsz tovabb lepni, ami viszont mar a szuleidnek is elobb utobb kenyelmetlen kezd lenni, meg ha nem is mondjak. A fiadnak sem egeszseges es neked sem.
Legyel most eros, szoritsd ossze a fogad (es a nadragszijjat, barmilyen nehez is), menj alberletbe, sokkal konnyebben tovabb tudsz lepni, nem kenyelmesedsz el, nem hagyod el magad. Halas leszel magadnak erte!!!!!!!
A szuleid tudnak segiteni ha kell, vigyazhatnak hosszabb idokre a gyerekedre, esetleg az alberletbe is beszallhatnak, fozhetnek neked, amit te fagyasztva elviszel, hogy az elejen ezzel se legyen gond.
Ha a konnyebb utra menekulsz, ezerszer gyotredelmesebb lesz tovabb lepned, ha egyatalan sikerul. Ne tegyel keresztbe magadnak, nem erdemled meg!
Elnezest ha durva voltam, de egy kozeli ismerosom pont ugyanilyen helyzetben dontott a szulei lakasa mellett. Mondanom sem kell, de a szuleivel is haragban vallt el, most alberletet keres. Es elment 5 eve. Annak ellenére, hogy csodasan indult minden.
Szerintem átmeneti megoldásnak nagyon jó. Ha jó a viszony a szülőkkel, tudnának önálló felnőttként kezelni, és nem akarnák minden ponton megmondani, hogy mit kellene csinálnod (főleg gyereknevelés szempontjából), és támogatnának abban, hogy talpra állj, új életet kezdj, akkor nyugodt szívvel költöznék hozzájuk.
Egy próbát megér. Legalább összeszeded magad anyagilag és segítenek a gyerkőc körüli teendőkben is.
Én úgy gondolom, hogy a gyereknek az csak jó, ha kettővel több olyan ember veszi körül, aki szereti.
Az én fiam is négy éves, és annyira szeret a mamáéknál aludni, hogy 3 nap után alig tudjuk hazahozni. Mert nyár van, és ő most nyaral.
Egy esetben lenne káros a kisgyerek számára ez a felállás, ha vita lenne közted és anyukádék között a gyerekneveléssel kapcsolatban. PL. egyikőtök megengedi azt amit a másik nem, vagy fontosabb dolgokban nem értenétek egyet. Akkor ezt a gyerek is megérzi, de egyébként semmi baj nincs vele.
És ha tényleg szeretnél majd továbblépni, meg új párkapcsolatot később, akkor nem hiszem, hogy "beleragadnál" a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!