Miért én vagyok ugráltatva a gyerekek miatt FOLYAMATOSAN? Minden családnál ez van?
Most kezdtem az egyetemet, és így elég sok szabadidőm lett ebben az félévben. A vizsgaidőszak miatt már óráim sincsenek, így tényleg ráérek. Viszont a keresztanyám (anya tesója) folyamatosan hív, hogy segítsek neki, vigyem el a gyerekeket oviba-iskolába, menjek értük, vigyem el őket úszni, játszóterezni, vagy segítsek a nagynak a tanulásban, olvasásban. Nekem ehhez se kedvem, se erőm. Ahhoz, hogy elvigyem őket reggel suliba, oviba, fél 7-7 kor fel kell kelnem, amikor semmi dolgom nem lenne 9-10-ig. Egy ideig úgy voltam vele, hogy segítek, mert családtagok, de már 2-3 naponta tuti kitalálnak valamit. Múltkoris hogy menjek el velük korizni, meg utána üljünk be enni valahová. Gondoltam majd utána kifizetik, mert én nem dolgozom, a szüleim szoktak pénzt adni és nem azért, hogy más gyerekekre elköltsem. Erre nem, még csak meg sem köszönte, hogy egész délután lekötöttem a gyerekeket. Ráadásul nem értem, miért nem tudja őket hozni-vinni, amikor 4 órában dolgozik csak.
Szerintetek hogy kéne őket leráznom? Ha mondom, hogy programom van, nem érek rá, akkor kérdezik, hogy "mert mi dolgod van". Mintha amúgy nekem nem lenne életem, csak az, hogy a gyerekeikre vigyázzak.
Ha jól értem, most kezdődik az első vizsgaidőszakod. Meg fogod tapasztalni, hogy bizony kemény meló (és sok időt visz el) a vizsgákra való felkészülés. Szerintem sem vagy köteles beszámolni nekik az időbeosztásodról, de ha mindenáron indoklás kell, mostantól simán mondhatod, hogy "az első félév tapasztalatai alapján több időd kell(ett volna) a tanulással töltenem otthon/az évfolyamtársaimmal, úgyhogy mostantól csak havonta 1-2-3 (vagy amit gondolsz) alkaalommal érek rá".
Nem tudom, van-e kisebb testvéred, de normális családban teljesen megszokott, hogy a néha a nagyobb testvér vigyáz a kisebbre. Szerintem ez unokatestvérek esetében is belefér alkalmanként; de nyilván a korcsolyabelépőt a szülőknek kéne fizetniük. Induláskor vagy érkezéskor kerek perec kérd el a pénzt.
Lehet, hogy bunkónak fognak tartani, de úgy tűnik, ezt meg kell lépned. Meg persze érdemes lenne beszélned édesanyáddal erről.
Megmondod hogy tanulsz a vizsgáidra, TDK dolgozatot ìrsz, beadandóhoz gyűjtesz anyagot a könyvtárban, más egyetemi elfoglaltságra vagy éppen diákmunkára (természetesen ez lehet stílszerűen babysitterkedés óránként 2000 forintért) hívatkozol. Ha már nemet nem mersz vagy tudsz mondani és nem akarsz összeveszni akkor találj már ki valamit.
Javaslom állj ki magadért mert különben mások csicskája leszel. Esetleg beszélhetsz a szüleiddel is erről.
Egyszerű: Nem szóban, írásban. Megírod, hogy elfoglalt lettél, ezért csak "itt" tudsz írni... Nagyon sajnálod, de előre látod, hogy "ez" már nem fér az idődbe, és nem szeretnéd a jó viszont megrontani, keressenek egy erre alkalmas személyt, mert neked már sajnos erre nincs kapacitásod. Azért ugráltatnak, mert Te hagyod, valószínűleg te nem lennel ilyen... Csunya dolgok ezek... De ha hatarozottan megirod, semmi félerebeszélés, akkor levédeted magad későbbi konfliktusoktól, és nyoma lesz annak, hogy te ezt nem tudod vállalni.
:)
Az indok:
"Nem érek rá, mert diákmunkát kellett vállalnom, hogy ha legközelebb korcsolyázni viszem a kölykeid ki tudjam fizetni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!