Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetetk hallgatnom kéne...

Szerintetetk hallgatnom kéne rájuk?

Figyelt kérdés
Ha munkáról van szó, szüleim mindig csak a pénzt nézik. Már nem élek velük, úgyis én döntöm el mi lesz, de érdekel, hogy ti hogyan látjátok, mert ez állandóan feszültséget okoz köztünk. A mostani munkahelyemen elég jól keresek, de nem mindenben egyezik az elveimmel, úgy érzem átverem az embereket. Tudom viszont, hogy ha olyan munkát végeznék, amivel teljesen tiszta maradna a lelkiismeretem és boldog lennék, sokkal kevesebbet keresnék. Anyámék az elsőre szavaznak, hogy azért járok munkába, hogy pénzt keressek és nem jótékonykodni, de így kicsit mindig rosszul érzem magam. Ti melyik munkát választanátok és mit mondanátok a szüleiteknek? Fontosak az életemben, ezért olyan, hogy többet ne álljak velük szóba, számításba se jöhet. Köszi, ha írtok.

2018. dec. 13. 15:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%
67 A kérdésre válaszolj,ha nem teszik a válaszom ott a kéz lehet a pirosra nyomni,mindenhol csak kötözködsz mindenkivel provokálsz beszólogatsz.. Lassan érik a jelentés..
2018. dec. 13. 17:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt választanám, amit jónak tartok, csak és kizárólag a saját értékrendem , véleményem, érzéseim alapján, ehhez a szüleimnek semmi közük, a kapcsolatunkra nem kell, hogy hatással legyen.

Ennyi.

2018. dec. 13. 18:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt a munkát válaszd, amelyiknél megvan a lelki békéd és az a jóérzés, hogy hasznosat tettél. A belső feszültségek előbb-utóbb testi tünetekben is megnyilvánulnak. Nem egy embert vitt már el a rák, mert lelkiismereti jellegű belső feszültségeik voltak.
2018. dec. 13. 18:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Attól függ. Milyen átverésről van szó?

Én például (tartsanak bármilyen képmutatónak) nem végeznék olyan munkát, amivel konkrétan ártok másoknak, semennyi pénzért. Egyáltalán nem lennék boldog, hiába lennék gazdag.

Tény, hogy bizonyos célokat (pl. hitelmentes új autó, nagy családi ház, nyaralások) csak sok pénzzel lehet elérni... de önmagában a pénz nem boldogít, és amilyen lelkiismeretes vagyok, valszeg' sírva fejelgetném a kormányt az új autómban ha tudnám, hogy lelkileg és fizikailag kihasznált / átvert emberek kárán szereztem meg.

De ez én vagyok... azt neked kell tudni kedves kérdező, hogy neked mi a fontos és mit adsz fel miért.

2018. dec. 13. 18:35
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Megmondanád (akár privátban ha itt nen akarod), hogy milyen munka végzésétől érzed úgy, hogy átvered az embereket?

Amúgy szüleiddel értek egyet, jótékonykodásból, kedveskedésből nem lehet megélni. Munkába azért jár az ember, hogy dolgozzon, lehet mellette barátokat / barátnőket szerezni, ismerkedni, de ez nem kötelező. De másokért akiket nem ismersz közelebbről, miért mennél máshova? Majd megy más a helyedre aki örülni fog a lehetőségnek, hogy jobb keresete lehet.

2018. dec. 13. 19:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Szomorú ezt mondani, de rengeteg iparág az idiótákból él meg. Ha valakinek van egy fél fikarcnyi esze, nem megy bele átverésekbe, ha valaki meg hülye, az fizessen, legalább ennyi haszon legyen belőlük.

Csak azt verheted át, aki hagyja, aki meg ennyire hülye, az meg is érdemli, ebből tuti nem csinálnék lelkiismereti kérdést a helyedben.

Ahogy mondtad, a te életed, a te döntésed, ha te nem végzed el ezt a munkát, elvégzi más, talán olyan, aki jobban értékeli a fizetésed, mert tudja, mit jelent minimálbérért gürcölni heti negyven órát, sőt többet ingyen, mert ugye a túlórát tízből kilenc helyen csak lecsúsztatni lehet, azt is engedéllyel, kifizetni nem volt szokás eddig se. Azt mondom, ha nem akarod csinálni, akkor hagyd ott.

2018. dec. 13. 22:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy átvered az embereket.
2018. dec. 13. 22:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Tedd azt amit jónak látsz, sajnos másképp nem lehet több pénzt keresni sokan ezt mondják de ez nem minden esetben igaz,tisztességesen is van esély rá csak meg kell találni azt a munkát, én sofőr vagyok szóval mondhatjuk hogy tisztességesen keresek több pénzt, és ezzel még segítek is az embereknek hogy legyen nekik áru a boltokba.
2018. dec. 15. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!