Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unokatesóm háza leégett,...

Unokatesóm háza leégett, nincs hova mennie, hova mehetne mit csináljon? Ki segíthetni valami szervezet van?

Figyelt kérdés
Szerencsétlen nagyon, nincs senkije. A ház amiben lakott inkább putri vidéken van, villany se volt benne.. Szerencsétlen nagyon, szülei piában haltak meg..Nem piás, nem naplopó, ilyen-olyan melókból él mint kőmüves. Most nincs hova mennie, jön a hideg és félek megfagy valahol. Szüleim adnak neki némi pénzt és ruhaneműt de befogadni nem akarják pedig a garázsba aludhatna náluk sőt van egy szabad hálószoba is mert én már nem lakom otthon. De hallani se akarnak arról hogy ott legyen. Ok az ő házuk és döntésük megértem. Hol, kitől lehetne segítséget kérninilyen esetben hiva megy egy ember? Ha a család nem pártolja és nincs senkije. Én nem tudok helyet adni neki mert nincs helyem az albérletben egy munkatársammal bérelünk.
2018. dec. 7. 12:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom én sem miért élt így.. szóval a melója se volt sose bejelentett azt tudom. Csak itt-ott dolgozott. A család az a része mondom nagyon lecsúszott, full alkesz szülei voltak akik meghaltak. A házuk már rég nem övék, az önkormányzaté, tele adósággal, kis falu ez szerintem csak megtűrtéknőt benne eddig is. A ház kb bontásra jó, felújítani nem. Így is vályog parasztház a tető is teljesen beszakadt.. Az unokatesóm akiről szó can kb 20 éve nem láttam! Azt tudom a szüleimmel hébe-hóba tartotta a kapcsolatot.. Sajnálom őt még csak olyan 45 éves kb.. De megemlítem ezt a munkásszállós dolgot a szüleimnek higy mondják neki..
2018. dec. 7. 14:26
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Alkesz ő is, csak ti nem tudtok róla!

Normális, józan életű, keresett szakmával rendelkező, 45 éves ember nem él így!

Te nagyon rendes, jó szívű valaki vagy, de maradjatok ki ebből!

2018. dec. 7. 14:55
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Úristen, rá ne szabadítsd ezt a figurát az idős szüleidre!

Nem láttad 20 éve, hogy írhatod, hogy nem piás és nem naplopó?

2018. dec. 7. 15:17
 14/20 A kérdező kommentje:
Szüleimtől mert őket néha felhívja és tudom apa többször volt nála tavaly is. Ő hordta le legutóbb hogy hogy hogy lehet ilyen állat módon élni és szedje össze magát... Apa azt mondta mikor átment hozzá sose volt piás, meg eljárogat építkezésekre besegíteni ha keresnek valakit..
2018. dec. 7. 15:54
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Az eljárogat építkezésekre besegíteni és a kőműves között ég és föld a különbség.

Plusz ami még eszembe jutott, hogy ilyenkor amikor leég a ház, akkor a helyi önkormányzat is segít neki, hogy ne legyen hajléktalan. Az viszont sokat elmond róla,hogy a kis vályog viskó is az önkormányzat tulajdonába került. Azt hiszem a rokonod nem is akart változtatni a körülményein és nem is akart kitörni a mély szegénységből.

2018. dec. 7. 16:53
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Ha az önkormányzaté volt a putri ami leégett, akkor az önkormányzat dolga elhelyezni egy másikban.
2018. dec. 7. 16:57
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
Tehát egy munkakerülő, léhűtő, trehány, igénytelen, alkesz. Na ezért nem akarnak vele lakni a szüleid.
2018. dec. 7. 17:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem irigylem.
2019. jan. 23. 22:56
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
A kőműveseknek azért is van akkora háza mert sokszor az ilyen nullára fizetett segítők dolgoznak nekik, ők meg jól kersnek. Ha nem jó a kapcsolati rendszere, nem tud semmit felmutatni, nem tud jobb munkákat keríteni. Nehéz helyzetben van, a szülei életes se egy tipikus bizalomgerjesztő a munkáltatónak, ha arról van szó hogy hol adnak neki munkát. Hátrányból indult.
2019. febr. 28. 15:06
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

+ e

- s

2019. febr. 28. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!