Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a hivatalos elnevezése?

Mi a hivatalos elnevezése?

Figyelt kérdés
először is tudom nem igazán ide tartozik d mégis mert családi ügy.volt egy birosági tárgyalás.mint később kiderült a bironő és az alperes ugyvédje rokoni(testveri)kapcsolatban állnak.én ugy tudtam összeférhetetlenségnek nevezik de igy sehol nem találom a neten.azt szeretném megtalálni ahol irnak erről hogy ilyen esetben hogy ez utolag derult ki mit tehetek és mir számithat ezert az ügyvéd hogy tudta hogy a testvére tárgyalja az ügyet mégis elválalta az alperes védelmét
2010. jún. 24. 06:40
 1/10 A kérdező kommentje:
ja és azet derült ez ki csak később mivel az alperes nem jelent meg csak egy ügyvéd altal irt levelet küldött be amibol elvileg kapnom kellett volna egy másolatot de nem kaptam akkor,most már tudom miert:S
2010. jún. 24. 06:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Tudtom szerint elfogultságnak nevezik. De ha igy leirod, hogy mi a tényállás, akkor is elég, csak a biróság felettes szervéhez illetve az ügyvédi kamarához kell fordulnod. Azt meg, hogy nem kaptad meg a levelet, tudod bizonyitani, mert ha odaadta volna, akkor aláirással kellett volna átvenned. (Ez még akkor is igy érvényes, ha valaki megkap egy iratot, de nem irja alá, akkor hivatalosan nem kapott semmit) Sok szerencsét!
2010. jún. 24. 06:56
 3/10 A kérdező kommentje:
köszi:)most találtam egy cikket elvileg fegyelmi eljárás indul ellenük ilyen esetben de a cikkben is arra utaltak hogy ebbe nekem nem hagynánka betekintést tehát lehet nem is tesznek semmi ellenük csak én valoszinüleg ennek iszom a levét másfél éve:/
2010. jún. 24. 07:05
 4/10 anonim ***** válasza:

A fegyelmi eljárás meginditásához kell legalább egy bejelentés - mert egyébként honnan tudnának az ügyröl ( minden tárgyalás menetét azért nem ellenörzik, föként ilyen oldalról), tehát enélkül könnyen lehet, hogy megússzák.

Másrészt ugyan neked nem engednek betekintést EBBE az eljárásba, DE kérhetsz perújrafelvételt, mert az eddigi eljárás jogilag nem érvényes - de szintén csak akkor indulhat újra, ha bejelented. AZ új eljárásnál kérheted, hogy más városban (másik biróság elött) legyen, mert a régi helyen elfogultak lehetnek ellened.

2010. jún. 24. 07:22
 5/10 A kérdező kommentje:
ma megyek az ügyvédemmel megvitatni az ügyet és utána valoszinüleg meglátogatom az ügyvédnőt is és a munkaügyi biroságon az elnököt is csak előtte utána akartam kérdezni és olvasni a neten.az ügyből egyébként is lesz másodfoku mert a fovárosi biroságon közölték hogy vissza adják az ügyet ide a megyeire mert felületesek voltak az ügyemben.
2010. jún. 24. 07:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Az ühyvédnöhöz ne menj, mert semmit sem tudsz vele kezdeni, legfeljebb te fizetsz rá - a felettes szervhez kell menni, ott lehet elérni valamit.

Az újratárgyalásra pedig FELTÉTLEN kérj másik helyet, mert különben ugyanazok elé kerülsz mégegyszer, és abból nem sül ki jó.

2010. jún. 24. 07:44
 7/10 A kérdező kommentje:
persze mindenféleképpen kérni fogom de ezt hogy érted h ráfizetek??
2010. jún. 24. 07:48
 8/10 anonim ***** válasza:
nem az ügyvéddel van baj, ő természetesen elvállalhatja a védelmet, a bírónak kellett volna visszaadnia az ügyet.
2010. jún. 24. 08:40
 9/10 anonim ***** válasza:
S már mondták NE a munkaügyi bírsághoz menj hanem az ÜGYVÉDI KAMARÁÉHOZ ILLETVE A BÍRÓSÁG FELSŐBB SZERVÉHEZ.de ezt az ügyvéded is elomnjda.
2010. jún. 24. 08:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt, hogy ráfizethetsz úgy értettem, hogy ha az ügyvédnönek elkezdesz reklamálni, hogy nem becsületesen járt el, akkor feljelenthet rágalmazásért, hitelrontásért (és ez akkor is jogos - a jog szerint!- ha igaz, amit állitasz), és az sokba kerül neked.

Hivatalos eljárást indits, akkor van csak esélyed arra, hogy elérj valamit.

2010. jún. 24. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!