Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemtudom elviselni anyám...

Nemtudom elviselni anyám élettársát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és anyám élettársától már rendesen rosszul vagyok ha meglátom. Néha nagyon rendes meg tevékenykedik velem ( Tollasozni szoktunk) de néha... mint ha nem is ő lenne

pl.:

- Azthiszi, hogy ő a világ közepe.. Pedig egy átlag pasi anya is megmondta már neki... De egyszerűen képtelen felfogni, szerinte ő a legjobb pasi a világon meg ő öltözködik a legjobban közbe meg úgy néz ki mint egy romhalmaz...

- Vett egy motort azóta csak arról lehet beszélni..Anyámat a multkor ott ugráltatt ( arcüreggyulladással) hogy hozza ide ezt meg azt a hülye motorához, erre én fogtam magam és beszóltam, hogy nem lehetne már békénhagyni az a motort ezt kaptam válaszül : " Mitakarsz? Fontosabb a motor mint az életed!" és ezt így tök komolyan.. Erre anyám besokalt és visszakérdezet, hogy mi baja van.. Neki is nagy komylyan elkezdett beszélni, hogy ma még biztos kihúzza nála a gyufát és meg lesz verve...

- Vasárnap megbeszéltük, hogy délután kimegyünk nagyiékhoz.felhív 1 óra fele, hogy én akarok e menni?! Mondtam, hogy igen ! Errefel " Ez nagyon jó így nemtudunk motorral menni" Csak lestem

- A másik amitől teljesen kivagyok, hogy sajnos gyereket akar anyától... Állandóan ezt mondja h : Majd azt a gyereket sokkal jobban fogja szeretni anyám meg majd sokkal szebb lesz anyám szerint is mint én ( anyám persze nemmondott ilyet..)Ja és az a pláne, hogy a multkor lekur**zott..

Amugy már töbször célzott rá hogy ő engem megver, meg szorongatta a kezem tisztaerőből .. ( Volt olyan is hogy felmosott és a földön volt a lábam nem szolt inkább neki tolta a kislábujjamnak a felmosót. Persze pont akkor kellet elkezdeni görcsölni a hasamnak és montam, hogy " AUU" Erre hogy én miért vagyok ilyen kényes meg hadjam már azt a "rohadt" lábujjamat mert ha kell letöri... néha tök jól elvagyunk, néha meg olyan mint ha nem is ő lenne.

Nekem nagyon rossz, mert még azért is lenéz, mert nemismerem azokat a folmeket amik a '70-es években mentek..

Tudom, hogy nemszólhatok bele anyám életébe, de már nem is szívesen megyek oda.

Esténként néha már rámtör a sírás.

Mit tegyek?

12/l

( A hosszú szövegért és a sok helyesírási hibáért bocsi, de sietnem kell mert nincs sok időm :/)

2010. jún. 23. 13:38
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, hogy nem vagyok a rendes gyereke, de akkor se kellene állandóan azzal jönni, hogyha az Ő gyereke lennék állandóan úgy megverne, hogy besz*rnék..
2010. jún. 23. 13:40
 2/23 Réti bubuzér ***** válasza:
85%

Ha megint hozzádér (szorítás, felmosós piszkoskodás) kezdj el hangosan ordítani, hogy "Micsinálsz? Hagydabba! Fáj!" megy ilyenek, de úgy, hogy anyukád is tutira hallja. Attól biztos beindul az anyai ösztön, hogy megvédjen. Ne hagyd, hogy sunyiban piszkoskodjon veled.

Végső megoldásként meg kromofágot a motorjára.

2010. jún. 23. 13:46
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem bírsz apukádhoz költözni?

Am. meg nem értem anyukádat, ezekre miért nem lép már nagyobbat. Az oké, hogy visszaszól, de szerintem nem teljesen normális a nevelőapád...

2010. jún. 23. 13:48
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
Mond meg apádnak, hogy vágja nyakon. Szerintem apád örömmel megtenné.
2010. jún. 23. 13:49
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Tudom milyen érzés utálni anyád párját. Én úgy voltam vele, hogy mindaddig amíg anyut boldoggá teszi, maradhat. De egy idő után azt láttam, hogy anyu is boldogtalan. Elküldtük. Mérlegeld a helyzetet, és szerintem mindenképen beszélj édesanyáddal. Mondd el neki ezeket, és kérd meg hogy gondolja át hogy tényleg kell-e neki ez az élet...
2010. jún. 23. 13:56
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

ELőször beszélj anyuddal,hogy tegyen valamit azzal az ökörrel!Velem ilyet még a saját apám sem csinálhatna.Utána meg beszélj ezzel a "........",és ha 2 héten belül nem változtat,akkor mondd meg anyádnak,hogyha nem változik még egy héten belül semmi,akkor mész apádhoz!Egyszerűen ez már sok még nekem is.Pedig nekem apám alkoholista.Az is rossz..dehát ez!!Nemtudom,hogy hogyan viselted ezt eddig is.

Ja és,próbálj elkövetni mindent annak érdekében,hogy anyudról lekerüljön a szemellenző:mondd el neki,hogy az élettársa bánt téged,meghogy fenyeget..és ez sokszor megtörténik,és hogy neked ebből eleged van..meg mondd el anyudnak,hogy mi lesz,ha később még jobban bánt?:S

2010. jún. 23. 13:59
 7/23 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat. amugy apámnál lakok, hetente szoktam menni anyámhoz...hát igen apám biztos nagyörömmel vágná fejbe :Dja és szeptemberi 4.e esküvő remélem addig történik valami isteni csoda ( anyámnak meg ennek a ....)
2010. jún. 23. 14:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Undorító f_szkalap. Hogy lehet ilyen? Mikor apuék szétmentek, anyám összejött egy pasival, akivel még régen barátok voltak, de az az 1 év, amíg jártak, nekem is tök jó volt. Mindig elvitt mindenhova, kedves volt velem, lehetett vele tök jókat beszélgetni. Pedig akkor már 13 voltam, utálhattam is volna. Nem feltétlenül kell egy nevelőapának ilyennek lennie. Ez már tahóság. Ha nekem mondott volna ilyen anyu barátja, anyu kivágta volna a fenébe. Első a gyerek, aztán a pasi. Anyukádat nem értem. Beszélj vele, mondd el neki, hogy miket csinál és mond.
2010. jún. 23. 14:05
 9/23 A kérdező kommentje:

hát igen.. enyhénszólva.

Anyám tud mindenről néha már eléggé kikelt magából a pali miatt. ( a multkor visszaadta neki neki a ajegygyűrűt, hogy vegyen még egy bukósisakot :D )

Amugy meg attól félek, hogy egyszer annyira felidegesít hogy nekimegyek , tudom-tudom hogy ő az erősebb.. de akkor nemfog senki megállítani ( elég makacs vagyok...)

2010. jún. 23. 14:09
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így volt, amikor hozzánk költözött, még csak 6 éves voltam. Egy ideig próbált nevelni, egyszer kaptam tőle egy sallert, és anyám akkor állt a sarkára, hogy többet nem nevelhet, nem érhet hozzám. Onnantól aztán szóban kaptam az alázást, minden voltam (kölök, gyerek, haver stb), csak jó fiú nem. 14 éves koromig alkoholista volt, anyámat verte, amit én nehezen viseltem. Aztán, ahogy nőttem, már nem mert muterhoz sem nyúlni és a piát is abbahagyta, de akkor már mindegy volt. Gyűlöltem és gyűlölöm a mai napig, két szót nem tudunk váltani a köszönésen kívül. Bárkivel elcseréltem volna a gyerekkorom, ennél csak jobb lehetett.

Kérdező: szerintem beszélj édesanyáddal erről.

2010. jún. 23. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!