Keresztelőre milyen ajándékkal menjek?
14-es Csak egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen hívő családról van szó. Szerintem sok családban csak azért keresztelik meg a gyereket, mert ez a "szokás", a szülőket is megkeresztelték anno, a nagyszülők is keresztények stb. Ezt nem bántásból írom, de tényleg sok ilyet ismerek és ez a mi családunkban is jelen van. Senki sem gyakorolja a vallást, de szinte mindenkit megkereszteltek emiatt. Úgyhogy evidens ajándék a gyerekbiblia, csak mondjuk nem mindenhol vennék hasznát és nem mindenkinek jelent valamit. Persze, nem tudjuk, hogy itt mi a helyzet.
Amúgy én ruhát biztosan nem vennék, mert azt szerintem nagyon könnyű eltéveszteni pl. méret, illetve annak a gyerek sem örül. Ugyanezen oknál fogva nem vennék arany ékszert sem. Én tuti, hogy valami kis játékot, plüsst vennék a gyereknek és esetleg mellé egy plédet, takarót, párnát vagy ilyesmit.
"Úgyhogy evidens ajándék a gyerekbiblia, csak mondjuk nem mindenhol vennék hasznát és nem mindenkinek jelent valamit."
Azért talán nem abból kellene kiindulni, hogy az az alap, hogy gúnyt űznek a vallásból, és az egyik szentségből egy ajándékbörzét rendeznek. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok vallásos, megkeresztelve sem vagyok, de a világvallások alapdogmáinak ismerete az általános műveltséghez hozzátartozik, amivel a gyerekeket is - jobb helyen - megismertetik, ennek pedig nagyon jó eszköze a gyerekbiblia, azoknál is, akik nem hiszik, hanem pusztán olyan meseként tekintenek rá, mint Zeusz hőstetteire, vagy az egyiptomi mondavilág szereplőire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!