Boldog vezetéknév mennyire tetszik nektek?
Akkor az igazi, ha Bajnok a keresztnév...
Viccet félretéve, vezetéknév. Mit kellene szólni hozzá? AMíg normális keresztnév társul mellé, addig pont olyan, mint a többi vezetéknév.
Semmi. A vezetéknév adott. Nem olyan kérdés ez, hogy Petike vagy Ádámka legyen-e inkább a gyerek.
Egyébként semmi baj vele. Nem ciki. Normális. Szóval nem egy Bugyi vagy Kalányos kategória.
A beszédes nevek csak akkor viccesek, ha nagyon eltér a viselőjük jelleme a névtől. Pl. Vígh rokonaim vidám emberek, de tök vicces lenne ezzel a névvel valami savanyújóska. Nagydarab Kisst és alacsony Nagyot mindenki ismert már, az megszokott, de egy sovány Kövér már vicces. (Keresztneveknél is rá lehet pacsálni, amikor a légies Lili és Lenke neveket nagydarab kiképző őrmester stílusú nők viselik :D) Meg azt hiszem, pont itt a GYIK-en problémázott egy csávó azzal, hogy fekete bőrű nőtől fog gyereke születni, de a vezetékneve Fehér, és ezzel szívatni fogják-e a gyereket.
Szóval ha Boldog a neved, tegyél meg mindent, hogy tényleg az legyél :)
A Boldog vezetéknévvel nincs semmi baj, mint ahogy a többivel sem.
Valaki itt írta, hogy sovány embernek ha Kövér a vezetékneve, akkor az vicces. Pont ismerek Kövér vezetéknevű családot, sőt Hájast is, na az tényleg vicces lenne, ha mindegyik 250 kilós lenne. Nekünk fel sem tűnt az osztályban például. Ez a vezetékneve, akkor ez.
Az unokám Farkas, és lány. Na és akkor mi van? :)
Normális vezetéknév. Igaz, hogy melléknév, de pozitív és teljesen vállalható.
Amúhy ismerek egy Gyönyörűt. Ez a családnak a neve. A Boldog jobb név szerintem.
Van ugye ez a vicc...
Egy vállalat veeztője egy nap új alkalmazottat vesz fel.
– Mi a neve? – kérdezi a jelentkezőtől.
– János – válaszol a férfi.
A főnök arca elborul:
– Nézze, nem tudom, eddig milyen szedett-vedett
helyen dolgozott, de nálunk senkit nem szólítanak
a keresztnevén. Ez csak fölösleges bizalmaskodáshoz vezetne, ami tudvalevőleg a tekintély rombolását
eredményezi. Alkalmazottaimat kizárólag a vezetéknevükön szólítom – Kovács, Kiss, Tóth – csak a vezetéknév, érti, ugye? Magának én Nagy igazgató úr vagyok. Semmi haverkodás, és akkor minden rendben lesz. Akkor kezdjük még egyszer. Mi a teljes neve?
A jelentkező sóhajt, majd kiböki:
– Kedves. A nevem Kedves János.
– Oké, János, akkor beszéljünk az anyagiakról…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!