Szerintetek van összefüggés abban, ha valaki nem akar párkapcsolatot, mert a szülei rossz kapcsolatban éltek?
Nekem és a feleségemnek is elváltak a szülei. A feleségemékét durva dolgok előzték meg, de meg sem fordult a fejünkben, hogy ne legyen kapcsolat.
Lépj ki a múltadból és zárd le. Csodálatos dologból maradsz ki. Feltéve, ha képes vagy a párkapcsolatra, és a párod is.
Nincs összefüggés
A rossz szülők, vagy a rossz kapcsolat közöttük is jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának...
Manapság a párkapcsolatok amúgyis kártékony, deficites dologgá váltak, a saját életedet nehezíted, ha belefogsz egybe
Sokkal de sokkal jobb döntés egyedül élni, mindenféle megfelelési kényszertől mentesen, szabadon...
"Csodálatos dologból maradsz ki. Feltéve, ha képes vagy a párkapcsolatra, és a párod is."
Ja, olyan csodálatos dolgokból, mint a válás! Kár lenne kihagyni!
Biztos van olyan, aki a rossz szülői példa vagy egyéb trauma miatt nem akar párkapcsolatot, de nagyon sok egyéb oka is lehet, pl. léteznek aszexuális és aromantikus emberek, akik nem éreznek szexuális és romantikus vonzalmat senki iránt. Ez nem külső hatásra alakul ki, hanem veleszületett tulajdonság. Ugyanolyan irányultság, mint mondjuk a homoszexualitás. Vannak, akik ilyennek születnek, és tök mindegy, milyen példák vannak előttük, ilyenek maradnak.
Nekem nagyon jó kapcsolatban élnek a szüleim, nagyon jó gyerekkorom volt, és a tágabb családi körben is csupa boldog házasságot láttam mindig is. Nem is tudok senkiről a családomban, aki elvált vagy rossz kapcsolatban él, egyetlen olyan nagybátyám van, aki kétszer házasodott, de ő azért, mert mert az első felesége meghalt. Két testvérem van, a húgom házas, az öcsémnek menyasszonya van. Viszont bennem se romantikus kapcsolatra, se szexkapcsolatra nincs semmi igény. Mindig is így éreztem, gyerekkoromban sokszor megkaptam, hogy ezt majd úgyis ki fogom nőni, de nem így lett, legalábbis 30 évesen még mindig nem nőttem ki. Teljesen jól megvagyok így, nem vagyok magányos. A legjobb barátnőmmel élek, aki szintén hasonló igényekkel rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!