Nagyon rosszul érzem magam. Lehetséges valahogy egyedül kimászni ebből az állapoból?
Eddig valahogy nem gondoltam, hogy ennyire komoly baj lenne velem. De az utóbbi pár napban már annyira rosszul éreztem magam , hogy nyilvánvalóvá vált, ez már nem csak egyszerű rosszkedv. Depressziósnak érzem magam, de leginkább borzasztóan motiváltalan vagyok, szinte semmit nem bírok megcsinálni.(a dolgaimat sem tudom intézni.) Szüleimmel élek együtt, és -bár nem akarom rájuk kenni a dolgot-valahogy nagyon nagyon merev lettem az évek során, egyre inkább beszűkültem,valahogy mintha kikerültem volna az éltből és aludnék...
Nagyon komoly önértékelési gondjaim vannak,és nagyo rossz ez így, hogy egyszerűen senkinek nem érzem magam.
Mit lehet ilyenkor tenni pszichológuson, pszichiáteren kívül, hogy leaglább a napi teendőimet el tudjam végezni? Nagyon félek, hogy nem lesz má sosem.Úgy érzem, nem kicsi a baj.
Köszönöm a válaszokat, 26l
13:10-es minden szó amit leírtál egy az egyben igaz rám. 5 hónapig éltem külön párommal és most újból itthon. Amikor a párommal éltem, teljesen más ember voltam, kevésbé szorongtam, volt önbizalmam mert én intéztem az életemet anélkül, hogy bárki megkérdőjelezte volna tetteimet. Kedves kérdező, hidd el, hogy ahogy lesz pénzed saját lakásra és elköltözöl teljesen meg fogsz változni, mert az egy új környezet lesz, és a saját lakásod, illetve azért mert majd csak magadra számíthatsz.
Ha elkezded megvalósítod önmagad, onnantól kezdve nem fogod magadat senkinek érezni. Tégy olyan dolgokat ami előtt a szüleid is megemelhetik a kalapjukat pl.: anélkül, hogy kérnék fesd ki a lakást, vegyél egy új háztartási kütyüt, javíts meg valamit a ház körül, tedd rendbe az egész kertet valamit aminek a szüleid is örülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!