Inkább menjen nyáron is óvodába a gyerek?
Ha a gyerek szívesebben van nyáron a sógornőnél, mint oviban, én nem rajta állnék bosszút a saját féltékenységem miatt. Tényleg inkább megpróbálnék örülni annak, hogy a gyerek így eljut olyan helyekre, ahová én nem tudnám vinni, ráadásul még jól is érzi magát. Nem arról van szó, hogy máris a sógornődet szereti jobban, hanem ő is örül a változatosságnak meg a neki való programoknak.
Hétvégén pedig menjetek együtt programokra, kirándulni, strandra, sportoljatok stb.
Férjeddel értek egyet. Csak azért akarsz rosszat tenni a gyereknek, mert ő "túlságosan" jól érzi magát a nagynénjénél.
Szegény még nem tudja, hogy sok esetben praktikusabb hazudnia az érzéseiről, hogy más ne csesszen ki vele féltékenységből, irigységből.
Szerintem hagyd őket. Örülj a gyerekeddel, hogy milyen jól érzi magát a nagynénjével. A másik, hogy áldás egy ilyen rendes, normális rokon csaj. Szerintem örülj neki.
Én is imádtam a nagymamámnál lenni nyaranta, és nagyon szar érzés volt (még most, negyven éves fejjel is emlékszem), amikor otthon meséltem nyaralás után, és a besavanyodott anyám a pofákat vágta.
(Ezt NEM azért írom, hogy Te is az lennél, félre ne értsd.)
A gyerek az tud különbséget tenni, attól, hogy a tündéri nagynénivel jól érzi magát, még tudja jól, hogy Te vagy az édesanyja. Nyugi:)
A sógornőmnek nincsen gyerek, mert nekik nem lehet. Lehet ezért ad meg mindent a mi gyerekünknek.
Tegnapi napon fogalmazódott meg bennem ez a kérdés. Ugyanis este arra mentem be a gyerek szobájába, hogy pakolja össze a kis ruháit. És azt mondta, hogy ő odaköltözik nénjéhez, és majd anya ti néha meglátogattok.
8-as nagyon keményen fogalmazott .... de valami hasonló jutott nekem is az eszembe.
Nekem is van hasonló korú kisfiam (ötéves lesz). Nála elképzelhetetlen lenne ilyen, pedig összes nagyszülő, keresztszülő körülrajongja.
Meg, tudod, azért az is árulkodó ám, hogy ez után a valóban mellbevágó helyzet után te nem azon őrlődsz, hogy miért nem kötődik jobban hozzátok, hanem az az ötleted támad, hogy visszaíratod augusztusban óvodába (=megakadályozod, hogy együtt legyen azzal, akihez így kötődik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!