Páros számú rózsát illik adni?
Figyelt kérdés
Anyukámnak volt tegnap a születésnapja, nem volt időm venni neki ajándékot, Máma voltam a Tescóban és vettem neki rózsát 8 rózsa volt rajta. Nem vettem észre. Aztán hazajövök hoppá páros és páratlant kellett vennem. De mindjárt eldobtam azt a 8.kot. Ez mind babonaság, ha veszek valakinek páros csokrot ruzsaval akkor temetésre viszi az utolsót?
Kellemetlenül érzem magam emiatt.
2018. júl. 13. 11:09
1/5 anonim válasza:
Soha nem figyeltem. Nem is volt belőle még problémám :D
2/5 anonim válasza:
Inkább a helyesírásod meg a fogalmazásod miatt érezd magad kellemetlenül.
De amúgy páratlan számú (10-nél kevesebb) rózsát illik adni, kivéve, ha kerek 40., 50., stb. szülinap. Temetési koszorút páros számú virágból csinálnak.
3/5 anonim válasza:
Azért szokás páratlan számú virágot adni, mert azt szebben lehet elrendezni vázában, semmi köze a temetéshez!
4/5 anonim válasza:
És ezt péntek 13-án? 😊
Én ezt a babonát még nem is ismertem.
5/5 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy tetszetősebb a páratlan, viszont nagyobb számnál ez már úgysem látszik. Plusz nem mindenkit érdekel ez. De ha valakit annyira zavar, kivesz egyet és odaadja másnak vagy önmagának, ha szereti a virágot, ez nem végülis nem nemfüggő, bár erősen korrelál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!