Szerintetek érthető hogy undorodok és utálom a szüleimet? 18/L
Apám alkoholista mindent pénzt eliszik. Minden nap részeg. Utálom minkettőt.
Most már nagyobb vagyok ugye megtudok főzni tudok takarítani meg minden de régen .....sosem főz anya. Lehordanak minket minden zabi gyereknek.
Ha éhesek vagyunk mi vafyunk a hibásak amiért enni kell nekünk adni.
Hetekig kell könyörögni ha elfogy wc papír, sampon, hogy vegyen anya.
Régen sokszor járt nálunk a gyámügy oly rossz családi körülmények voltak és ha elmondtam volna a dolgokat intézetbe kerültünk volna de ha beszéltem volna és megsem vittek volna el minket még rosszabb lett volna.
Alig várják hogy férjem legyen meg gyerekem.
14 évesen rám nézetr az apám és azt mondta milyen jó lenne ha itt szaladgálna a kisunokája.
És 14 éves voltam.
Nem csavargok, nekik az ellentétük vagyok és itt a faluba minden velem egyidősnek gyereke van. Anya állandóan úgy tesz nekem hogy "neked így hogy lesz urad ha sehová se jársz" meg stb.....
Most már nagyobb vagyok , de régen brutális helyzetek voltak.
Szerintetek érthető hogy undorodok toluk?
11!
Valóban, ez lenne az alap. A kérdezőnk viszont nem kicsit túlozta el a történetet. Nincs wc papír? Persze. De internetet azt fizeti a szülő és hogy hogynem laptop/tablet/telefon vagy számítógép is akad szerencsétlen gyereknek. Emellett ha már oda jut valaki, hogy azt mondja, utálja a szüleit és undorodtok tőlük, akkor azt se varja már el, hogy bármit is tegyenek érte.
A mai világban igazán nehéz bármiféle támogatás nélkül csak úgy elmenni, nem beszélve arról, hogy egy jobb fajta albérlet is iszonyú árakkal jár és akkor még nem is volt szó arról, hogy ennivalót kell venni, ruhákat és ha netán erőt veszel egy munkahelyhez, ami nem a közelben van (és a beutazás költségét meg egyebeket nem állja a cég) bérlet is szükséges.
Egyik barátom is hasonló helyzetben van most, ő ezt úgy oldotta meg, hogy a barátait valamint annak a szüleit kérte, hogy hadd költözhessen oda, cserébe mindenben segített és még elment dolgozni is, hogy ne szoruljon teljes mértékben az ő pénzükre. Igaz vannak családok akik már nem ennyire nyitottak de ha van egy jó barátod esetleg meg lehet próbálni (esetleg ha a faluba vannak olyan kedvesebb öregek akik egyedül vannak és segítségre szorulnak akkor még jobb hiszen ők megértőbbek. Onnan tudom hogy, ez a barátnom ezt is csinálta az elején). Átmenetileg ezek is megteszik.
Ha más lehetőség nincs sajnos nehezen lehet ezt megoldani hiszen a gyerek valóban nagyban függ a szülőtől. Próbáld meg elszigetelni magad amennyire csak lehet, hogy kevésbé tudjanak bántani ha pedig oda mennek és ok nélkül veszekednek csak nézz rájuk és várd meg ameddig vége vagy ne is nézz rájuk (az előbbi mondjuk kevésbé irritálja a felnőtteket). Ne szólj vissza hisz az csak olaj a tűzre és lehet még rosszabb is lesz. Csak törekedj arra, hogy ne ülj bent hiszen akkor még többet kell velük lenned. Keress egy helyet ahová szívesen kijársz vagy csak menj el sétálni, hogy ne kelljen egy levegőt szívnod velük.
Lehet, hogy a szüleid de ha bántanának vagy fenyegetnének én a helyedben felvenném telefonra hangrögzítőn vagy ha ez nem lehetséges egy nap csak rájuk hívnám a rendőrséget. Ha pedig még azután is bántanának én a helyedben addig hívnám rájuk ameddig el nem vinnék őket vagy nem csinálnának valamit a helyzettel.
Akármennyit is költsön egy szülő a gyerekére, vagy ha el is tartja, egyik sem jogosítvány arra, hogy azt csináljon a gyerekkel amit a kényekedve alapján akar és nem jogosítja fel arra, hogy türhő paraszt megfélemlítő mérgező szülő legyen. Nem.
Ha nehezére esik a gyereket segíteni, akkor segítsen neki felkészülni az életre, hogy aztán könnyebben megtalálhassa a helyét.
Az ilyen költözzdolgozz-t kiáltó űbernagyokos megmondóembereket kérdezném: Magyarországon könnyen lehet olyan szinten jól fizető munkát találnia egy pályakezdőnek, hogy simán ki tud bérelni valamit és még megélhetésre is marad? Ha tudtok ilyeneket, ne rejtsétek véka alá.
16!
Igen, hallottam róla. Na és te arrol, hogy nyári szünet van? Tudod, nincs iskola. Emellett a kérdező falun él, esélyes hogy könyvtár se nagyon van, ha mégis, esélytelen hogy 18 óra után nyitva legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!