Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom csökkenteni akarja...

A családom csökkenteni akarja a (nem létező) önbizalmam. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

A történet ott kezdődött, hogy megtetszettem egy férfinak akit anyukám is ismer. Mivel ez a férfi több mint 10 évvel idősebb nálam (kis korú vagyok) így én nem akartam ebből kapcsolatot. Viszont édes anyám és a nagymamám erőltetik...

Valójában kinézetileg se tetszik, de nem ez a fő problémám, inkább a viselkedése (nyuszimuszi természet, én erős, védelmező férfit választanék).

Majd mikor látták rajtam, hogy nem tudják rám beszélni más módszerre váltottak beszélgetés helyett...

A külső tulajdonságai már kezdték kritizálni.

Nagyon nehéz volt egészséges önbizalmat felállítanom és ez mostanra -pszihologusi segítséggel is sikerült.

Most azt mondogatja, főként nagymamám, hogy ne vagyok szép ahhoz a férfihot képest, és milyen csúnya vagyok szemüvegben, és hasonlók..

Minap hallottam, amikor anyukámnak mondta, hogy csak az önbizalmamat akarja letörni, hogy összejöjjek azzal a férfival (mégegyszer megemlíteném, hogy még kis korú vagyok, a férfi pedig több mint tiz evvel idosebb).

Illetve egy másik beszélgetés során arról volt szó, hogy pár évesen belül gyereket kellene szülnöm, mert annak a fickónak már nem szabad túl sokat várnia a gyerek vállalással.

Én még szeretnék egyetemre menni, élni.. Gyerek nélkül...

Hatalmas felelősség egy gyerek és se a saját, se egy gyerek életét nem akarnám tönkre tenni a túl korai gyerek vállalás miatt.... Holott nem lenne más választásom ha ezt a férfit választanám...

És szó sincs átmeneti kapcsolatról se, vagy összeházasodunk vagy semmi.... A nagymamám szerint.

Kédem én, ez véletlenül nem az én életem? Az én döntéseim? Az én pofonaim?

Miért akarják megmondani mit és hogyan tegyek. Ők elrontották az életüket, mert fiatalon 10 évvel idosebb férfihoz mentek hozzá (a nagymamám 8, anyukám 10 evvel idosebb párt talált). Nem is szabadott volna össze házasodniuk, és mindig azt mondták hogy én okosabban találjak párt magamnak. Erre egy ilyen lehetőséget kapok.....

Ilyenkormit tegyek?

Köszönöm annak aki elolvasta. :)

2018. júl. 2. 04:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Bocsi az ekezetmentes iras miatt elore is.

1. Ha ezek utan veded oket, akkor nagyon gaz vagy. En igenis szolnek az apamnak a helyedben, hogy tegyen rendet. Olvastam a kommentjeidet, hogy te azert meg szereted oket meg ilyesmi. Ez nem a szeretetrol szol, hanem az eletedrol. Ha ok szeretnenek teged, nem tennek ezt veled. Miert szereted oket ilyen majomszeretettel? Kepes vagy varni meg egy evet igy? Ne jatszd az aldozat szerepet, mert van mas lehetoseged. Es orulj neki, hogy egyaltalan van egy apad, aki tud segiteni. Ha mas nem akkor fenyegesd meg az anyad hogy szolsz az apadnak. Az is segitene, ha tartananak toled egy kicsit.

2018. júl. 21. 22:39
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem megbantasbol irtam, nem vagy gaz, de vallald fol magad es ne csinalj hulyeseget. Ha tul sokat mondogatnak, a vegen megtorsz. Nem lehet igy elni.
2018. júl. 21. 22:41
 23/23 A kérdező kommentje:

Végül a másik nagymamámnak szoltam, aki úgy tűnik rendet tett (de vajon meddig?).

Mindenkinek köszönöm a segítséget. :)

2018. júl. 22. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!