Meg lehet ennyire sértődni vagy nem ez lehetett a gond?
Másfél évvel ezelőttig a barátom egyik fia rendszeresen járt haza az apjához. Főleg számítógépezni jött és enni. A testvérével, aki a barátommal lakott sokat veszekedtek a gépen, egyszer verekedésig is fajult a dolog.
Egyszer meghallottam, hogy amikor a barátom beszélgetni szeretne a fiával (általában keveset beszéltek, amiatt, hogy a barátom esténként aludt, a fia akkor érkezett és kezdett gépezni). A beszélgetés úgy nézett ki, hogy a fia fel se nézett a telefonjából és az érdeklődő kérdésekre vagy nem felelt vagy végül azt mondta kap...a be az apja.
A korábbi verekedés és veszekedések miatt a két fiút nem lehetett egyedúl hagyni a lakásban.
Így amikor egyszer elutaztunk (2 napra) és akkor szeretett volna jönni nem engedtük, nehogy megint verekedés legyen a vége. Amikor értetlenkedett beszóltam neki, hogy legközelebb akkor jöjjön gépezni a barátomhoz, ha minden alkalommal hajlandó öt percet az apjával is normális hangnemben beszélni, amikor itt van és nem csak a gép miatt jön.
Azóta nem jött egyszer sem. Az apjával is összesen kétszer volt hajlandó találkozni.
20-on éves fiúkról van szó.
Ennyire megsértődött volna a beszólásomon?
Nem nem normalis egyaltalan hogy gep miatt (ha amiatt) verekedtek de nem normalis az se hogy te akarsz igazsagot osztani.
“legközelebb akkor jöjjön gépezni a barátomhoz, ha minden alkalommal hajlandó öt percet az apjával is normális hangnemben beszélni, amikor itt van és nem csak a gép miatt jön.“
ez ultimatum ami szerintem nem csak egy sima beszolas az utcan. Nezd! Alapvetoen te egy baratno vagy. A srac nem a te gyereked. Mivel baratodnak es nem parodnak hivod az apukat igy lehet hogy nem vagy sokkal idosebb mint a srac, de ugy beszelsz vele mintha az anyja lennel es olyan felteteleket szabsz.
Oke hogy nem tetszik de nem a te dolgod megnevelni. Amugyse lehet mar egy 20 evest. Megkerdezted az apukat miert ilyen a viszonyuk egyaltalan? Mitol alakult igy? Azert nem minden fekete-feher hogy a lustadoglodosemmirekello mai 20 eves fiatalsag az idiotizmus netovabbja. Ha meg az is lenne akkor a nevelesben is kell keresni boven a hibat, tehat nem csak a srac a vetkes hanem a szulok is akiknek meg kellett volna nevelniuk.
Nem lehet elvarni meg egy fiatal felnottol sem olyat ami nem lett neki mutatva es nem lett ranevelve. Mindenki csak adott es hozott dolgokbol epitkezik es akkent reagal es viselkedik, mert tobbet nem tud. Szoval nem csak a srac a hibas de tok ugy van beallitva. Minden kapcsolat, sot egy szulo-gyerek kapcsolat nagyreszt a szulo felelossege. Ez van.
Anyosom uj ferjenek a gyereke detto nem tetszik neki mert o raadasul meg az apjatol is lopott nem egyszer ha atment hozzajuk, o se csinalt semmit, meg furodni is csak kb unnepnapokon stb... de anyos aki 60 eves soha nem szolt ugy a gyerekre mert nem az o dolga. Persze nekem elmondja hogy mennyire utalja es hasonlok, milyen igenytelen stb.. de ott is apukanak (kellett volna ) megnevelni. Kamaszokat, fiatal felnotteket mar nem lehet.. es nem fogod megvaltani a vilagot csak gerjeszted a feszultseget az ilyenekkel.
En megkerdeztem volna mar a fiut hogy mi a baja, persze valoszinuleg engem is lesz**art volna de nyitottam volna normalisan. Es amit mondtal megha jogos is masabb stilusba vagy megfogalmazasba talaltam volna.
En sem orulnek ha a gyerekemet valaki igy probalna nevelni, ahogy biztosan te sem ha majd lesz, akarhany eves is lesz, akkor sem.
Utolsonak. Vegul is sokindenben igazat kell.adjak neked. Tudom leirva minden mashogy is ertheto a beszolas beszolas volt, amit leir az ember kimondva nehany masodperc.
Utana es maskor is kerdeztem a baratomat, miert ilyenek a gyerekei, de nem igazan tudott ra valaszolni. A valast emlitette es a gyerekelhelyezest es azt, hogy utaljak egymast, de o nem erti miert.
En sajnalom oket.
Vegsosoron nekem ez nagyon erdekember viselkedesnek tunt, hogy addig tudott jonni valaki, amig az apjaval nem kellett beszelgetnie, csak ejjelenkent jatszhatott, de amikor kap egy kritikai eszrevetelt es kerest, hogy tegyen is valamit (ne csak bassa meg, bekap..od stb szavakkal szoljon az apjahoz), akkor hirtelen "orokre" eltunik.
A baratomat sajnalom, de valo igaz ok neveltek nem en es nem is ismerek minden reszletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!