Ezen lehet még valahogy változtatni, vagy már javíthatatlanul "elromlottam"?
22F vagyok.
A szüleim már kiskorom óta állandó feszültséget okoztak nekem, jó párszor előfordult, hogy az ő veszekedésükre, kiabálásukra aludtam el (már amennyiben azt elalvásnak lehet nevezni). Apám mindig csalta anyámat, de ő nem hagyta ott ezért inkább mindig veszekedtek, marakodtak, ordibáltak, meg anyám sírt.
Apám barátnői révén igen hamar megutáltam a nőket/lányokat, mostanra annyiban sikerült változnom az elmúlt 3-4 évben, hogy nem utálom a lányokat, tudok velük beszélgetni, de semmi többet nem tudnék velük elképzelni.
Ami egyben kínzó is mivel heteroszexuális vagyok...
Már sok mindent próbáltam, de nem tudok megváltozni, mert anno minden veszekedés forrását fater nőire hárítottam. Így valahogy úgy érzem hogy nem lehet, nem tudnék megbízni egyetlen egy nőben sem. Sőt apám miatt a férfiakban/fiúkban sem (de ez részben köszönhető egy "barát" áldásos tevékenységének is), így barátaim sincsenek, mert jóformán az emberekbe vetett bizalmam rendült meg már kiskoromban.
És mivel komoly ember vagyok, a kalandokat ki nem állhatom (erkölcstelennek tartom), de komoly kapcsolat meg nem menne. Íme az ördögi kör.
Szerintetek lehetséges hogy örökre ilyen maradok? Változásra van esély?
Valamit kene tenned az ugy erdekeben, nem lehet hogy mindennek mas az aka.
Attol mert tartasz a lanyoktol,meg lehetnenek barataid, akikkel neha osszejottok.
Mivel foglalkozol?
Írtad, hogy már az elmúlt 4 évbe is változtál, tehát biztos, hogy meg fog ez változni.
Nekem is nehéz gyerekkorom volt és én is tartottam a fiúktól a tisztes távolságot -holott nagyon érdekeltek is közben-, de mégis jött az, akire ha ránéztem már láttam, hogy teljesen más. És ha akartam volna sem tudtam volna vele elutasítóan vagy kétkedően viselkedni.
köszönöm a pszichológusos választ. és értékelem a közhelyeket is, bár azok nem fognak rajtam segíteni, de a szándék a lényeg.
köszönöm!
Nem hiszem, hogy javíthatatlan vagy, mert akkor én is az vagyok. Velem hasonló dolgok történtek, és férfigyűlölő lettem. Múlt héten voltam először pszichológusnál. Neked is azt ajánlom.
Én pl. pluszban kikötöttem, hogy nem lehet férfi pszichológusom, mert a férfiak egyszerűek, és nem értenék meg a problémámat. Kapcsolatról még nem is álmodozom, egyenlőre meg kell tudnom bíznom a férfiakban, és meg kell tanulnom azt, hogy igenis vannak olyanok, akikre fel lehet nézni. Neked is hasonlóval kellene kezdeni. Ne akarj futni, ha még járni sem tudsz.
23/L
Bammeg, pont ez a legrosszabb, amit most csinálsz, hogy töprengsz és gondolkozol, egy helyben topogsz, a múlton már úgysem tudsz változtatni. Csak idődet vesztegeted, az pedig gyorsan telik.
Ismerkedjél lányokkal, néhányat előbb-utóbb úgyis megszeretsz közülük, és ha ez majd megtörténik a kiskorodban beléd ágyazódott érzések is automatikusan megváltoznak.
Természetesen nem azt mondtam, hogy feküdj le velük vagy használd ki őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!