Mit szóltok ahhoz ha valaki "irigységből" lesz terhes?
Ha valakinek nincs a közvetlen környezetében gyerek, lehet, hogy csak később jön rá a dolgok szépségére. Ez nem feltétlenül irigység, még idézőjelesen sem. Én is éreztem már úgy, főleg miután megszületett a barátnőm gyermeke, hogy babát szeretnék, mert milyen szép egy dolog gyermeket nevelni, még akkor is, ha néha gusztustalan. :)
De vártam két évet, mert még túl fiatal voltam hozzá és nem tudtam, hogy ez nem csak egy fellángolás. Most jutottam oda, két év után, hogy igen, szeretnék babát, biztosan, ez nem csak egy "hóbort", mert egyre erősebbek az érzések. Eszembe se jutott volna (csak most a kérdésed kapcsán), hogy van pár baba a családban. Nálunk ez nem mérvadó. Nálunk egyszerűen most így alakult, így hozta a véletlen.
Szerintem, nem szabad így ítélkezni, hogy "azért vállal gyereket, mert irigy". Lehet, hogy a baba kapcsán bújnak elő az anyai ösztönei. Erre is tessék gondolni! Nagyon, de nagyon kevés embernek ismerjük azt, hogy mi zajlik a lelkében! Tehát fölösleges és elkapkodott lehet, hogy így rögtön "megbélyegzed", "azért szül, mert irigy".
10:19-es lennék!
És el is felejtettem írni, de tudod, nekem szörnyen rosszul esne, hogyha a sógornőm (ő most várandós) hozzávágná a fejemhez, hogy azért akarok gyermeket, mert most ő szül. Valójában, mint írtam, ez tök véletlen, de maga a feltételezés, hogy az anyai érzéseim, ösztöneim komolyságát ily módon megkérdőjelezi, vérig sértene. És bár imádom, mert angyali nő, de az biztos, hogy egy ilyen beszólás után jó darabig nem találkoznánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!