Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt szeretném tőletek kérdezni...

Azt szeretném tőletek kérdezni hogy szerintetek mi az a maximális idő amit egy párkapcsolat elbír, ha a pár tagjai nem látják egymást, és nem tudnak találkozni?

Figyelt kérdés
Pl. Eltérő munka miatt stb. és mi az ami már túl sok mindenképpen? Tudom ez nagyon relatív és hogy függ a kapcsolat erősségétől, a felek közötti bizalomtól. Én szeretnék konkrétan egy félévre elmenni hajóra dolgozni a jó fizetés és a sok tapasztalat miatt. Lehet hogy a párom is elmenne velem. De szinte kizárt hogy ugyanoda ugyanakkor osszanak be minket, viszont nekem nagyon nehezemre esne elszakadni tőle egy jó félévre és neki is szintúgy. Viszont nekem ez a lehetőség nagyon szimpatikus. Mit gondoltok?
2010. jún. 13. 00:33
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Nekem párom most külföldön van.

Mi megegyeztünk, hogy szakítunk, mindenki megy a maga útján nem gátoljuk egymést, és ha újra összeér az utunk akkor együtt kell lennünk!

2010. jún. 13. 00:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Szóval már csak az exem( az előző voltam)
2010. jún. 13. 00:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ha ő ezt elfogadja és ki tudjátok bírni fél évig egymás nélkül(ami szerintem nagyon nehéz lehet)akkor vágj bele, amikor fél év után találkozni fogtok egy fél óráig bömbölni fog mindkettőtök:D
2010. jún. 13. 00:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy irtad is, ez nagyon sok mindenen mulik. A kapcsolat erossegen es foleg a ket fel szemelyisegen. Ismerek olyat, aki 1 honapot nem birna ki a parja nelkul, mas meg eveket is kibir...a ferjem tobbszor is volt tavol tolem tobb, mint 1 evet 1-1 alkalommal (katona) es mindig kibirtuk, tiszteltuk, hogy a masik is kibirta es a kapcsolatunk minden egyes ilyen alkalom utan megerosodott. Nem tudom, hogy mennyire komoly a te kapcsolatod es hany eves vagy, mert azert ez sem mindegy. Lehet, hogy ez olyan lehetoseg, ami nem lesz tobbe. En ugy gondolom, hogy aki tenyleg szeret, nem fog ilyenert eltavolodni toled, mert lehet tartani a kapcsolatot mas modon is manapsag. Mar nem ugy van, mint regen. Van internet, telefon, webkamera. Szerintem fel ev gyorsan elmegy, ha le vagytok foglalva, de azon is mulik, hogy milyen gondolkodasra alltok ra. Csak pozitivan es ne aggodjatok folyton, mert az megrontja az egesz kapcsolatot. Egyebkent nem jo a tul sok egyuttlet (napi 24 oraban ertem), az ilyen tavolletek sok kapcsolatot meg is erositenek.
2010. jún. 13. 00:41
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Hát szerintem ez attól függ, hogy a kapcsolat mennyire erős illetve hogy milyen közeg vesz körül..

Ha pl egyedül dolgozol a déli sarkon, a párod meg az északi sarkon vágja a jeget, és közben csak kéthetente egy levél, vagy csak morzézni tudtok.

Akkor szerintem ha 5 év úlva találkoztok sem fogtok tudni elszakadni egymástól!!

Ha másképp közelítem meg, akkor az akaraterőtökön is múlik, azaz hoyg mennyire akarjátok beengedni a jelenlegi munkakörnyezetet hogy hatással legyen a kapcsolat dolgaira, vagy mennyire tudjátok különválasztani a magánéletet a munkától..

Én ezzel mindíg úgy vagyok hogy munkahelyem lehet 1000 de egy életre szóló társam csak 1 !!

És mit ér majd a karrierem meg a jó munkahelyeim, ha utánna nem lesz kivel meleg pudingot szürcsölni a hintaszékben a kandalló mellett, és beszélgetni a régmúlt időkről..

:):)

2010. jún. 13. 01:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha két ember valóban szereti egymást,és nemcsak a szex tartja össze őket,akkor a kapcsolat MINDENT kibír,még a hosszú távollétet is.

Ez függ a szexuláis beállítottságtól is. Akinek kell a mindennapos szex,nincs elég önuralma, az előbb-utóbb keres magának partnert. Akkor is,ha úgy érzi,hogy szereti a távollévőt.

De nézd a dolgot a másik szemszögből is.

Most remekül megvagytok,jó a kapcsolatod stb. de az egymás iránti érzéseitek nem elég mélyek ahhoz,hogy kibírjon ilyen hosszú távollétet,bár még hisztek benne. A távollét bebizonyítja,hogy a kapcsolat mégsem tartós,és elválnak utaitok. Ez természetesen csalódás lenne.

De ha együtt maradtok,nem használjátok ki a mostani lehetőséget, akkor nem is tudtok meggyőződni az érzelmeitek mélységéről. Ha pedig ez igaz,akkor nagy a avlószínűsége annak,hogy előbb-utóbb (akár évek múlva) elválnak utaitok.

Kicsit bonyolultan írtam,de remélem érted amit akarok mondani.

A mondás szerint a pudding próbája az evés,én belevágnék a helyetekben.

2010. jún. 13. 06:42
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem egy fél év nem hosszú. Ha 2 évről lett volna szó,akkor bizonytalan lennék, de a félév új környezetben úgy elszál, hogy észre sem veszed.
2010. jún. 13. 07:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem fél évet ki lehet birni,én pl biztos vagyok benne hogy én nem szakitanék a párommal,és nem is csalnám meg. Ő sem engem .
2010. jún. 13. 09:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha igazán szeretitek egymást akkor mindenképpen ki bírja ezt a próbát a szerelmetek. Megbízol benne, szereted, terveztetet hosszabb távra is? Ő is így gondolja?

Ha a válaszod igen, akkor nem kell aggódnod. Ott a Skype, van webcamera és ha nem is a legjobb megoldás de legalább valamilyen szintem tudjátok egymásban tartani a lelket.:)

2010. jún. 13. 14:49
 10/10 A kérdező kommentje:

először is mindenkinek nagyon kösznöm a véleményét,nagyon jó ez az oldal hogy sok embertől kapjunk visszajelzést és véleményt!

Nos több gondolat is van bennem.

Először is nekem szimpatikus ez a gondolat hogy a puding próbája az evés,köszönöm a comment írójának,bennem is megfordult...ez mindenképpen egy perdöntő bizonyíték lenne amellett hogy kitartunk és egymásnak vagyunk teremtve.

Nos a kapcsolatunk,úgy érezzük és erről kölcsönösen beszélgettünk párommal,elég erős...nem a szokványos értelemben: 2 éve vagyunk együtt,a párom külföldi,én 22 éves vagyok évfolyamtársak...a párom egy teljesen más,afrikai kultúrából jött...rengeteg mindenen mentünk keresztül és sok mindent megtanultunk eddig egymásról.Sok vihart kibírtunk,igen volt benne botlás az ő részéről,de itt tudjuk hogy mindig ketőn áll a vásár,én is hibás voltam benne...azóta úgy érezzük sokat fejlődtünk.

Én személy szerint ezt a lehetőséget magam miatt szeretném kihasználni:úgy érzem hogy bizonyítanom kell magamnak hogy boldogulok egy teljesen idegen környezetben,emelett szeretnék tapasztalatot szerezni látni egy kicsit a világot...nem sok időre,ezért is gondoltam fél évet(amolyan önmegvalósítási-önismereti akció is ez egy kicsit a részemről)...úgy érzem ez valahol még a határnál van...a párom idősebb 28 éves sokkal több mindent látott és tapasztalt,természetesen tudnánk tartani a kapcsolatot.

Tudom hogy kitartana mellettem,mert sok nehézségen mentünk keresztül és mindig egymásra találtunk,nem tudtunk egymástól elválni...lehet hogy hülyén hangzik,de én végzetszerűnek érzem a kettőnk kapcsolatát(ő is hasonlóképp látja,nem az én rögeszmém)...habár rengeteg kultúrális különbség van köztünk és ez eddig ki is jött a kapcsoltunk során...de elég sokat meg is oldottunk belőlük úgy érzem, és nagyon szeretjük egymást.

Mindketten hosszútávon tervezünk:szeretnénk összeházasodni és családot alapítani...stb.

de van bennem félsz is rendesen:úgy érzem ez természetes egy kicsit,talán nem kellene aggódnom...tisztában vagyok azzal is ha a munka mellett döntök akkor ez is benne lehet a pakliban,hogy vége lesz(mégha most talán nem is tűnik úgy) és ettől félek mert nem szeretném elveszíteni,viszont úgy érzem ki kell próbálnom magamat az életben.

2010. jún. 13. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!