Miért van és minek kell nekik táblagép a mai fiatalságnak? (Többi lent)
Idősebb tesómnak 3gyerekének van egy táblagépe és a legfiatalabb 5éves! És ők játszanak rajta pl. Angry birdst, lego Ninjaszart, és youtubeon néznek meséket és hülyeségeket. Minek kell nekik? Amikor annyi idős volam mint egy alsós, én csak néha számítógépeztem (102kiskutya,Re-volt,Sims stb) de nem volt tab, se telóm. És meg voltam nélkülök 16évesig.
Most 19/F vagyok. És ezeket nem értem. Ti ezekhez mit szóltok? Nem lennének meg nélkülök? Válaszokat előre is köszi.
Negyediken lakunk panelba.
Ha most ott élnénk, többet tableteznének a gyerekek. :D
Bolti eladó vagyok így hálégnek a bevásárlás munka közben megvan. Összeszedem a csajokat négykor, fél öt, mite hazaérünk. Vacsit kell főzni, mosni, mosogatni... De menjünk le játszóra...
Hát meg a fiszt!
Itt falun kihajtom őket az udvarra, ha jóidő van. Szeretnek kint lenni, nincs ezzel gond. De ha car az idő, ittbent kell lenni, és a fejemen pörögnének!
Hétvégén kertészkedünk, vagy programot csinálunk.
A tablet hétköznap és betegség idején isten ajándéka a túlhajszolt egyedülálló anyukáknak! (Mint én)
Változik a világ.
Mindenki maga dönti el,hogy mit vesz a gyerekének.Attól h neked nem tetszik,nincs tabod v nem telik rá az nem jelenti h más ne vehetné a gyerekének.Nem a te dolgod/ próblémád
Mikor én voltam gyerek, akkor csak TV-müsor volt, (két adó összesen), és azt sem nézhettük, csak este, ha a szülök megengedeték. Zenét a rádióban lehetett hallgatni, vagy egy-egy (hagyományos) lemezt is le lehetett játszani, de csak felügyelettel, mert hamar tönkrement a lemez.
Ezután - középiskolában - nagy szám volt, amikor megjelentek a kazettás magnók, de a többségnek nem volt.
Nekünk volt vezetékes telefonunk, de a legtöbb osztálytársnak nem (az osztályban 34 föböl 4 családnak volt csak)
A gyerekeim már jóval több csatornából válogathattak, és tuzenéves krotól volt saját TV-jük a szobákukban.
Késöbb, középiskolában lett számítógép az iskolában és hetente lehetett internetezni is egy-egy órát (mert többet nem bírt a rendszer). Nekik a zenekazetta természetes volt, újdonságban a CD számított, meg az idöközben elökerült videómagnók.
Az ö korosztályukban a családoknál megszokott volt a vezetékes telefon, és a régi, nyomkodós mobilok is feltüntek, de nagy szám volt, ha egy gyerek (14-16 e´ves kro fölött) kapott egyet valami alkalomra.
Az unokám kezdettöl ismeri a számítógépeket, az internet, a DVD meg CD természetes számára, és iskolás kora óta van tablettje, mert az kell a tanuláshoz, illetve sok házifeladathoz az internetet is kell használniuk. Ma a mobiltelefon teljesen mindennapos, már gyerekeknek is kell, és az okostelefon az általános, mert sok elönye van.
Szerinted lenne értelme, ha ahhoz ragaszkornék, hogy csak úgy élhessen, ahogy én éltem gyerekkoromban? Vagy hogy csak olyasmiket használhasson, amit annak idején én?
A technikai fejlödés VAN, és azt mindenkinek el ekll fogadnia, mert különben lemarad és teljesen tájékozatlan, maradi lesz.
Elég szomorúnak tartom, hogy te, ilyen fiatalon sem vagy képes a haladásra, és legszivesebben lemaradnál mindenröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!