Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit illik havonta hazaadni?

Mennyit illik havonta hazaadni?

Figyelt kérdés
Ki mennyit ad havonta haza a szüleinek? Van lakáshitelük is, valamint mindketten minimálbéren vannak.
2018. ápr. 4. 15:39
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

2022-ig van még havi 100 e lakáshitel, úgyhogy lehet, hogy ebbe lesz befizetve 50-75, és így emellett már a többiből ki kell tudni jönni.

(Régi a lakás és az autó sem új már, emiatt kellett sokat szervízre és újításra költeni mostanában.)

2018. ápr. 4. 17:08
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, segítenek a mérlegeésben.
2018. ápr. 4. 17:09
 23/30 anonim ***** válasza:
92%

Ez a "kell még 200 gyorsan fiam, elmaradtunk fél év közös költséggel" egy intő jel. Itt az ideje, hogy tételesen, a számlákat, törlesztőrészleteket, az alapvető megélhetésükhöz szükséges költségeket végignézve felmérd a helyzetet, és (szinte fillérre) pontosan meg tudd határozni hogy mennyi hiányzik nekik. Ebben az is benne van, hogy anyuka mostantól megtartja az összes számlát a Spar-ból és odaadja neked, ha azt akarja, hogy továbbra is segíts, akár csak a jelenlegi 200 töredékével is.

Ne vedd rossz néven, de úgy tűnik nekem, hogy a szüleid egyszerű emberek, akik ezt a feladatot maguktól nem fogják tudni megoldani. Előfordulhat hogy kiderül 1-2 kellemetlen dolog, pl. néhány tízezres eddig nem ott landolt ahol kéne.

Az is biztos, hogy a közös költséges történet után minden hónapban bevasalnám rajtuk a befizetési bizonylatokat. Máshogy nem adnék egy fillért se.

2018. ápr. 4. 17:14
 24/30 anonim ***** válasza:
85%
Már megbocsáss, téngyleg nem bántani akarlak, de nem is ismerlek és mégis ökölbe szorul a kezem. Az én szüleim se matyóhímzések, és nem is segítenek annyit mint más szülő a gyerekének (hogy mást ne mondjak, van összesen 5 ingatlanuk, én mégis albérletben élek), de soha-soha-soha nem várnák el tőlem, hogy én tartsam el őket. Ez nem a te feladatod. Van bevételük. Milyen ház után fizetnek havi 100 ezret, palotájuk van? Vegyenek oda albérlőt és probléma megoldva. Mások is kibírják, és akkor nem a gyerekükön kell élősködni.200 ezer forint iszonyúan sok pénz, én pl. nem tudnék ennyit nélkülözni, pedig jóval többet keresek. Nem is tudom az ilyet megérteni. Egyszerűen elképesztő. Hogyan lesz így családod? Netán gyerekeid? Mit fogsz nekik mondani, Béluka, most csak üres kenyér van, mert nagyiéknak az Isten pénze sem elég?
2018. ápr. 4. 17:16
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs, hogy félévvel el vannak maradva a közös költséggel, miközben havi többszázezer forintból élnek! Valószínűleg elszórják a pénzt, így olyan, mintha feneketlen kútba dobálnád. Jól írták előttem: ha támogatni akarod őket, akkor tételes elszámolás mindenről, számlák bemutatása, sőt: a legjobb, ha eleve a számlákat kéred el és te befizeted, ezzel támogatod őket, ha mindenáron támogatni akarod.

Ez nem normális dolog, az tuti.

2018. ápr. 4. 17:20
 26/30 A kérdező kommentje:

Teljesen normális panel havi törlesztése, ami a válságból maradt meg ennyi, ami akkor nagyon is jó fizetésekre lett felvéve, csak közben ugye kirúgtak sokmindenkit, és olyan állásuk van most amilyen.

A számlák mostanában már át lettek nézve, és mérsékelve lett egy részük is.

2018. ápr. 4. 17:31
 27/30 anonim ***** válasza:
79%
Ha Budapesten laktok, akkor az autóról le kellene mondani, főként ahogy írod, hogy már régi, sokat kell rá költeni. Egy autót ilyen helyzetben fenntartani luxus. Ha elköltözöl, akkor szerintem sem kellene hazaadnod semmit. Ha nagyon jószívű akarsz lenni, akkor fizesd be te minden hónapban a közös költségüket. (Mennyi lehet? Húszezer forint? Legalább biztosan tudni fogod, hogy be lett fizetve.)
2018. ápr. 4. 18:49
 28/30 anonim válasza:
87%
En havi atlagoasn 50-et adok haza es nem otthon lakok, raadasul babat varok. Nalunk azert allt elo ez a helyzet mert anyamtol tiltjak a fizeteset(egy reszet), a haz amiben meg elnek a parjaval az a parome. Eleg ciki lenne ha jonnenek a felszolitok mert anyam nem tudja fizetni a szamlakat. Nyilvan ez atmeneti, most ezt kell megoldanunk.
2018. ápr. 4. 21:43
 29/30 anonim ***** válasza:
79%
Semennyit, a szüleim felnőtt emberek, tudnam felelősséget vállalni a saját tetteikért, beleértve a hiteleket. Persze, ha hirtelen bármi miatt megszorulnának, rögtön segítenék, de havi szinten utalgatni nonszensz. A kedves mama és papa tessen vállalni másodállást, ütemeztesse át a hitelét, stb.
2018. ápr. 5. 10:33
 30/30 anonim ***** válasza:
79%
Úristen!
2018. ápr. 5. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!