Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagymamám temetésére illik...

A nagymamám temetésére illik felvenni ezeket?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva temetjük és arra lennék kíváncsi, hogy egy ilyen fekete ruhát: [link] (az enyém kb a térdemig ér) és egy fekete bőrdzsekit fekete magassarkúval felvehetek? Anyukám szerint teljesen okés, de nem vagyok biztos a fehér garbóban és a karomnál lévő részben vagy annyi fehér megengedett?
2018. ápr. 3. 15:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagyok valami idős (20), de sem ilyen ruhát, sem bőrdzsekit nem vennék fel egy temetésre.
2018. ápr. 3. 17:38
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Sztem a ruhával semmi gond nincs, de a bőrdzsekit tuti mellőzném. Nem ilyen eseményre való.
2018. ápr. 3. 17:48
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
A temetés nem divatbemutató. Részvétem a Mamád miatt. A tüsarkút felejtsd el,derékig süllyedsz vele az Anyaföldben.
2018. ápr. 3. 18:00
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Érdekes hogy senki nem mondja hogy nadrágot kellene felvenni. Mikor én tavaly felettem egy kérdést hogy a 35 fokban muszáj e hosszú fekete nadrágot venni mindenki leugatott hogy hogy fordul meg a fejembe egyáltalán hogy nem.
2018. ápr. 3. 18:45
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
14, csak akkor KELL hosszú fekete nadrágot felvenned temetésre, ha férfi vagy.
2018. ápr. 3. 19:17
 16/21 A kérdező kommentje:
A ruha szerintem sem gáz, amikor nyáron irodában dolgoztam, akkor is volt rajtam, pedig oda nagyon elvárták az elegáns megjelenést. A magassarkút fel merem venni, mert a ravatalozóba a közeli családtagok mennek be és vannak székek, a sírhely pedig szinte mellette van, így a kövön fogunk állni, még a homokban sem kell taposni. Végülis abban maradtunk anyukámmal, meg beszéltem apukámmal is (az ő édesanyja volt), hogy a ruha maradjon, a dzseki helyett pedig inkább valami zakót veszek majd fel, hogy a templomba tényleg ne fázzak meg. Köszönöm azoknak, akik részvétet nyilvánítottak és a válaszokat is! :)
2018. ápr. 3. 19:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, én is úgy tudom, hogy nőknél a ruha megengedett, csak legalább térdig, de mindenképpen alá kell érnie.
2018. ápr. 3. 19:36
 18/21 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem teljesen rendben van. Én is úgy gondolom, hogy nem ruhával gyászolunk, számomra nem fontosak az ilyen jellegű szokások. Valamint nekem sosem jutott eszembe az sem, hogy bárkit is kritizáljak a megjelenése miatt egy temetésen...szerintem ez undorító dolog, mert szerencsétlen embernek biztosan van nagyobb baja is, mikor éppen meghalt egy rokona/barátja/ismerőse (pl. én már többször is láttam olyat, aki fekete bőrkabátban volt és egy fikarcnyit sem érdekelt). Ennek ellenére sajnos nagyon tipikus viselkedés az ilyesmi, egyes emberek folyton másokat vizslatnak és azt keresik, hogy mibe tudnak belekötni. Az ilyen ember szerintem sokkal tiszteletlenebb, mint az, aki nem talpig fekete ruhában van.

Én mindig utáltam a feketét és a mai napig nincsen semmi fekete cuccom, csak egy fekete nadrágom és egy fekete csizmám. Ez akkor is így volt, mikor elhunyt a nagymamám...felhúztam a fekete nadrágom, egy elegánsabb fehér blúzzal és a fekete csizmámmal, valamint rávettem egy barack színű kabátot és egy rózsaszín-szürke sálat. Nyugodtan le lehet pontozni emiatt, de ilyen ruhám volt, ezt tudtam felvenni és pont lesza@&#rtam, hogy ki mit gondol rólam emiatt, mivel éppen meghalt a nagymamám! Sokáig tartott mire ezt fel tudtam dolgozni, mert nagyon szerettem és hiányzott, sírtam, minden bajom volt, úgyhogy rohadtul nem azon gondolkoztam, hogy "hú, most el kell mennem és gyors vennem kell egy fekete felsőt meg kabátot, mert mit fognak szólni mások", ahogy az sem érdekelt, hogy mit illik és mit nem...

2018. ápr. 3. 22:52
 19/21 anonim ***** válasza:
54%
Az utolsó leirt mindent,igen én is tapasztaltam ilyet a temetéseken sajnos h egyesek nem gyászolni jöttek,csak azt lesni, h Mariska néninek csámpás e a sarka. :( Rém undoritó magyar szokás. Lehet vki talpig feketében, ha melette bunkó és tiszteletlen.
2018. ápr. 3. 23:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez a fő problémám, hogy kis falu, mindenki ismer mindenkit és sokan azt figyelik, hogy ki-mit visel... nekem aránylag sok fekete ruhám van, de sajnos egyik sem illik egy ilyen eseményre, venni pedig nem szeretnék, van elég bajom.
2018. ápr. 4. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!