Bunkóság a nagyszülőknek úgy meglátogatni a kis unokákat, hogy a fiúk erről nem tud, aki nem él a gyerekekkel?
Eleve már a kérdés kiírásodnál is felháborító, hogy úgy teszed fel, bunkóság-e?
Szerinted? Egyáltalán NEM! Az unokáik mindig is az unokáik lesznek, míg élnek. A bátyád meg jobb, ha befogja a száját, mielőtt valaki jól orrba veri.
Az lemaradt, hogy első körben jó lenne, ha te lennél az, aki megmondja neki a magáét, ha már így beleavatkoztál, és látod, hogy anyud sokat sír. Én biztos nem tudnám elnézni.
Beszélj a bátyáddal, hogy ezt mégis hogy képzeli?
Azért így írtam ki a kérdést, mert anyukámnak én hiába beszéltem, mint meg sem hallaná. Megmutattam neki a válaszokat, hadd láss, mit mondanak kívülálló emberek (még ha anonim módon is) és szedje már össze magát, ne önmarcangoljon.
A bátyámmal én már próbáltam beszélni ezerszer. Sőt! Nem csak én, a többi testvérünk is (5-en vagyunk, hárman példás családi életet élnek, én még fiatal vagyok ehhez, tehát nem értem, a bátyám miért csinálja ezt). Ostobaságokat hord össze, ahogy a nője is, nem lehet vele egyről a kettőre jutni, úgyhogy én már abszolút nem is keresem, mert minden mondata csak idegesít, hogy mit csináltak, mit terveznek, hogy várják a babát, miközben a már meglévők szenvednek az apjuk hiánya miatt. Exe már tett jogi lépéseket amúgy.
Szegény anyád okkal sír, én is el lennék keseredve, ha a gyerekem így viselkedne. A szülők már csak ilyenek. De muszáj megértenie, hogy még ha követtek is el hibákat a nevelésében (ki nem követ el hibát?), a felnőtt fiú a tetteiért már saját maga felelős.
Ők csak egyet tehetnek. Az unokák anyját továbbra is a családhoz tartozónak tekintik, és a lehető legszorosabb kapcsolatot tartják fenn vele és az gyerekekkel. Most nyilván minden segítség elkél nála, nem lehet egyszerű három ilyen kicsi gyerekkel.
Aztán a különböző fészekaljakból származó további unokákkal hasonlóan járnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!