Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves a lányom. El akar...

17 éves a lányom. El akar költözni.18-ig tanköteles. Ha elköltözik, kimaradhat az iskolából, vagy hulla részegen szedi össze a rendőrség. Milyen jogi következményei lehetnek ennek, hiszen 18 éves korig a szülők felelőssek érte. Mivel tartsam vissza?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 12:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, bár nem hinném hogy egy kérdésből meg lehetne ítélni milyen szülők vagyunk... Beszélgetünk, nem keveset. Viszont ha részegen jön haza a discoból, ha nem tanul, ha egy hónapos iseretség után a nála 10 évvel idősebb barátjánál akar éjjel-nappal lenni, nem hagyjuk szó nélkül. Nincs olyan nap hogy el ne mondanám neki, mennyire szeretem, a javát akarom, nem vagyok az ellensége, de amint nemet mondok valamire már elege van, és kültözni akar... Biztosan bennünk is van hiba, pontosan erre szerettem volna választ kapni, vajon hol rontottuk el???
2010. jún. 11. 09:10
 12/12 anonim válasza:

Lehetséges hogy a belé vetett bizalommal van a probléma..a válaszodat olvasva azt érzékeltem hogy bizalmatlan vagy a lányoddal szemben..

Egy gyereket sosem könnyű elengedni, de ha nem hagyod hogy hibázzon akkor semmit sem tanul majd az élettől.

Azt tanácsolom h tarts vele egy igen komoly anya-lánya beszélgetést és komolyan hallgasd végig hogy ő mit is gondol erről az egészről úgy hogy közben nem szólsz bele.

Ha úgy érzi jó a beszélgetés talán belátja hogy a költözés még ráér.

Annál többet nem tudsz tenni hogy megpróbálod észre vetetni vele hogy hogyan is működik a valódi élet pl: mesélj el neki egy-egy napod,oszd meg vele mi mennyibe kerül, ilyesmik. Ha látja hogy felnőttnek lenni komoly felelősség akkor talán másképp néz majd a saját szüleire.

2011. szept. 2. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!