Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két hasonló ember között...

Két hasonló ember között működik leginkább egy párkapcsolat vagy az "ellentétek vonzák egymást" is jól tud működni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdés, de szerintem a két hasonló személy közötti párkapcsolat a legjobb.
2010. jún. 9. 09:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel az első három évben "jól kiegészítettük egymást". Azóta leginkább a falra tudnék mászni, olyan szinten zavar, hogy pl. én oda-vissza megjárnám az utat, miközben Ő még csak cihelődik, vagy, hogy mindent nekem kell elintézni, amíg álmodozik, ha bárhol erőteljesebb, határozottabb fellépésre van szükség, akkor sem viselkedik férfiként, nekem kell hordani azt a bizonyos nadrágot, pedig jó lenne, ha Ő vigyázna rám, és nem fordítva. Ja igen, én pontos, Ő az örökösen késésben lévő... Eleinte kedves dolgok ezek, aztán olyasmi, amin együtt mosolygunk, de amint először felsóhajtasz valami miatt, ott közel az ingerültség. Mindeme dolgok fényében azt mondanám, hogy a hasonló természetűeknek egyszerűbb lehet az élet.
2010. jún. 9. 11:43
 12/14 anonim ***** válasza:

is-is

mi nagyon hasonlítunk abban, hogy szeretünk minden őrültségben benne lenni, ugyanazokat a kajákat piákat szeretjük, mindig azonnal megegyezünk a közös programokban mert ugyanazt szeretjük itt is de...

én ideges típus vagyok míg ő nyugodt és laza

míg én hatszor felidegesítem magam a témán ő már régesrégen elfelejtette tovább lépett és még mindig csak én lovagolok rajta :S

de szerintem így a jó :)

2010. jún. 9. 15:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Lehetnek ellentétes tulajdonságok is, de ha nincsen egy közös rész, akkor halálra van ítélve a kapcsolat. Pl. ha az érdeklődési kör nagyrészt más, akkor az eleve más-más hétvégi programot jelent, na de az ember akkor érzi legjobban magát, amikor a hobbiját űzi, ha a társának ez más, akkor a kapcsolat másodrangú, hiszen a kedvenc tevékenységüket egymástól távol űzik. Magyarul nem akkor a legboldogabbak, mikor együtt vannak.
2010. jún. 9. 15:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is azokkak értek egyett akik azt írták, hogy is-is:))

Nem baj, hogyha az egyikőtök lazább, vagányabb, a másik pedig megfontolt. Kicsit sarkított példa, de kit érdekel ha egy film nem tetszett mindkettőtöknek. Unalmas is lenne az élet. Viszont az sem lenne jó, hogyha az egyik a másikra az akaratát rá akarja erőltetni. Pl.: mindig ugyanolyan típusú filmet akarnak megnézni.

A lényeg az, hogy a főbb dolgokban meg tudjatok egyezni, tudjatok miről beszélgetni(nem baj ha nem vagytok azonos állásponton) és legyen céljaitok. KOMPROMISSZUM nélkül nem működőképes egy kapcsolat sem.

Egyébként miért tetted fel a kérdést..kiscsit konkrétabban könnyebb lett volna válaszolni.

L/18

2010. jún. 9. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!