Működhet egy házasság külön kasszán? Egy közös gyerek van.
Ez nagyon sok mindentől függ.
Én nem vagyok a külön kassza híve, sőt igazán nem is értem, hogyan lehet külön kasszán élni, de hallottam már olyanról akinél működik.
Hogy gondoltátok kivitelezni? Minden gyerekre költött forintról elszámoltok és havonta órákat töltötök azzal, hogy mindent egyenlően fizessetek?
Vagy van egy közös számlátok, amiről a közös dolgokat fizetitek, a többivel pedig mindenki maga gazdálkodik?
A külön kassza eléggé megosztó dolog, föleg, ha nem értelmes módon lesz megállapítva.
A közös életet megfelelöen kell finanszírozni és föleg ha gyereket vállalnak, akkor igen sok esetben probléma. Ha ugyanis ez alatt azt értik, hogy mindenki csak a saját jövedelmét használhatja, akkor egy nö, aki otthon van a gyerekkel, gyakorlatilag pénz nélkül marad, és koldulhat a másiktól.
Mi külön kasszán élünk 2 gyerek és 11 év együttélés után is.
Ez csak akkor tud létezni ha mindkét fél vagy minimum egyik félnek magas a fizetése és a havi kiadásokból még igen csak sok marad...
Nálunk ez az elejétöl így volt komoly keresettel rendelkeztünk, így mikor össze költöztünk akkor csináltattunk egy közös bankszámlát. Vagy is külön bankszálája van mindegyikönknek, de a közös életünk költségeit a közös számláról fizettük. Ide ugyan annyit utaltunk mindketten minden hónapban, és innen fizettük a lakás, rezsi, autók, étkezés bevásárlása költségeket. De egy cipö vagy egy kabát megvételét mindenki saját költségböl csinálta. Nagyobb értékek mint mosógép ha nem fért ki a közös számlából akkor egyikönk bevállalta, majd köv dolgot a másik vette.
Megszületett mindkét gyermekünk addig elég magas juttatást (mint gyes) kaptam ez volt az én fizetésem, a családipótlék a közös számlára ment, és férjem tett fel nagyobb összeget.
Miután a gyerekek ovisak lettek elkezdtem dolgozni amiböl egy kis pénzt keresek. A férjem fizet mindent a lakás, család, autokat, nyaralás... de magamra vagy ajándékokat én veszek. Nekem telejsen mindegy a férjem mire költ, mennyit és mikor, ezeket nem is igazán látom, és nem is érdekel. Ès öt sem érdekli, hogy a cipöm éppen mennyibe került...
De akik egyik napra a másikra élnek, és egyedül még a lakást, házat sem tudják fenttartani, azoknál lehetetlen a külön kassza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!