Kitől/Hol haphatok segítséget?
A szüleim és nagyszüleim nem élnek. Csak nagyon távoli családtagjaim vannak és kértem hogy segítsenek mert munkanélküli lettem és nem tudom kifizetni az albérletet. De nem segítenek. Annyi pénzem sincs hogy kenyeret vegyek nem hogy a számlákat és az albérletet tovább tudjam fizetni.
Milyen lehetőségeim lehetnek? Már összepakoltam a legszükségesebb dolgokat ha mennem kell a házból akkor ne akkor kelljen csomagolni. A bútorokat úgysem tudnám elvinni sehová.
Mit tehetek? Hogy tudom elkerülni hogy hajléktalan legyek?
Szétziláltam az egész életemet :(
Elnézést ha rossz kategória.
Azért aki benne van az álláskeresésben, az tudja, hogy kereskedelemben (tesco és hasonlók) a diákokért ölnek elsősorban, mert azokat olcsóbban lehet foglalkoztatni.
Kérdező, hol laksz? Facén van egy olyan, hogy szárnyas fejvadász, keress rá - főleg pesti, de elvétve akadnak vidéki állások is, 80%-ban olyan, amihez nem kell különösebb végzettség. Irodai munka, takarítás, gyári munka, meg ilyen-eladó. Neked ez most tényleg az az eset, hogy mindegy mi, csak legyen. Tuti találsz szimpatikusat.
Érdemes benézned a helyi családsegítőbe és/vagy önkormányzathoz is. Területenként változó, hogy milyen, de mindenhol van egyszeri segítség vagy szociális juttatás. Párezer forint csak, mifelénk legalábbis, de már azzal előrébb lennél most. Családsegítőben havi szinten szoktak élelmiszercsomagokat is osztani, általában vöröskereszt, de más szervezetek is akadnak időnként. Ilyen liszt-cukor-tészta szintű szárazáruk szoktak benne lenni, olyan alap dolgok, amiből főzni már tudsz pár napra.
Ne legyen ciki segítséget kérni ilyen helyről sem! Szakmában dolgoztam, mindenki kerülhet rossz helyzetbe, ne hidd, hogy csak a teszvírek ácsingóznak. :)
Köszönöm kérdésed, szerencsére jól alakult, nagyon nehéz volt de sikerült rendbe hozni az életem. :)
Hát nem tudom, hogy milyen családi környezetben élsz, de szerintem elszúrod az életed, és nem a szülőknek kell megfelelned igazán, hanem magadnak.
Ha el akarsz otthonról költözni, nyilván el kell köszönnöd, szó nélkül tényleg nem ildomos, de azért ez nem kell, hogy "kitagadással" járjon. Egy normális családban nem. Ha meg nem normális, akkor meg jobb szabadulni.
Hány éves korodig tervezel így élni otthon, szülői megfelelésnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!