Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el anyukámnak,...

Hogyan mondjam el anyukámnak, hogy vigyen be a kórházba?

Figyelt kérdés
Depressziós vagyok,majdnem mindennap vagdosom magam.Egy ember van akivel rendszeresen beszélek,de vele sem a betegségemről(nem tud róla). Senkihez nem szólok, legszívesebben egész nap csak feküdnék. Kb 2hete elterveztem öngyilkos leszek,ez nem sikerült,senki nem vette észre. Bármelyik pillanatban képes leszek rá. Semmi máson nem jár az eszem,egész nap sírok. Egyszerűen gyűlölöm magam...Meg akarok gyógyulni,de már csak a kórház fog segíteni. Sokszor voltam pszichologusoknál,de nem lett jobb. Kérlek segítsetek hogyan mondjam el az anyukámnak,hogy vigyen be ha egyáltalán nem érdekli mivan velem? 15/l

2018. febr. 7. 14:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
18%
HA figyelemfelkeltésnek szánta volna, akkor ÉSZREVETTÉK volna!
2018. febr. 7. 15:33
 12/27 anonim ***** válasza:
69%

Miért vették volna észre, ha nem figyelnek rá?

Egyébként az öngyilkosságok nagy része a figyelemfelkeltésről szól, egyfajta segélykiáltás, semmi elítélendőt nem látok benne, nem is értem a válaszod!

2018. febr. 7. 15:37
 13/27 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ne legyél öngyilkos semmiképp sem, hisz gondolj bele milyen fájdalmat okoznál a családodnak. Biztos, hogy figyelnek rád és szeretnek csak valami.miatt most rosszul érzed magad. Azt kellene megtalálni, hogy mi miatt. És legyél többször a tesóiddal, ha vannak, a szüleiddel meg a barátaiddal. Ne kórházba akarj feküdni évekig.
2018. febr. 7. 15:43
 14/27 anonim ***** válasza:
68%

"HA figyelemfelkeltésnek szánta volna, akkor ÉSZREVETTÉK volna!"

Ha öngyilkosságnak szánta volna, akkor meg már nem tette volna fel ezt a kérdést!

Mindenképp beszéld meg anyukáddal, vagy valakivel. Ha szóban nehezebb, akkor írd le egy papírra ezt, amit most nekünk.

2018. febr. 7. 15:44
 15/27 anonim ***** válasza:
89%

Ha egy szülő azt nem veszi észre, hogy a gyereke vagdossa magát és lelki beteg, akkor egy sikertelen öngyilkossági kísérletet még úgysem vesz észre.

Én még azt is tudom, ha a gyerekem háta közepén nő egy pattanás.

2018. febr. 7. 15:45
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:) én most azonnal indulnék..de annyira félek mit mondjak neki...nem szoktunk beszélgetni szóval...
2018. febr. 7. 15:57
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

Próbálj, próbáljatok meg beszélgetni egymással!

Lehet, hogy ennek a hiánya minden probléma forrása.

2018. febr. 7. 16:13
 18/27 anonim ***** válasza:
88%
ne aggódj! Nem fogja azt mondani, hogy nem akar veled beszélgetni!
2018. febr. 7. 16:14
 19/27 anonim ***** válasza:
29%

szivem, ilyen korban a kamasz MINDENT túldramatizál(tudom én is ilyen hülye kamasz voltam). Lehet anyukádnak csak nincs igénye beszélgetni vagy annyira magadba fordultál, hogy jobbnak látja a békén hagy. Arról nem is beszélve, hogy néma embernek senki nem érti a szavát. Ha nem osztasz meg vele semmit akkor mi a búbánatnak várod el, hogy észrevegye ha baj van? Olvasson a gondolataidban vagy mi?

Annyira elvagy foglalva az önsajnálatoddal, hogy nem látok a környezetedet és rossz információkat vonsz le belőle(nem látod a fától az erdőt). Ne rinyálj, ülj le vele beszélgetni...

2018. febr. 7. 16:17
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan én 30 éves vagyok, de 2 évvel ezelőtt felhivtam a haziorvosi rendelőt, és elmondtam depressziós vagyok és félek, hogy kárt teszek magamban. Rögtön kaptam időpontot, gyógyszert és pszichiater foglalkozott velem, kognitív viselkedés terápia a neve a módszernek. Bár nekem nem volt öngyilkossági kiserletem. Ha kesztetest éreztem, felhivtam a noveremet és elmondtam neki,hogy megint úgy érzem magam. Ez egy biztosíték volt,hogy ne tegyem meg, sosem tettem volna meg vele ezt. Kérj segítséget! Azota rendbejottem, e szerintem halas vagyok minden napert. Te is leszel még boldog. Kérj segítséget. Van megoldás!
2018. febr. 7. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!