Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a barátom...

Mit tegyek ha a barátom nagyon elhízott a kapcsolatunk alatt?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt, többek közt az is tetszett benne amikor megismerkedtünk,hogy sportos volt ,szeretett mozogni és látszott is rajta .Nekem ez fontos ,mivel én is odafigyelek magamra,a sport kikapcsol és feltölt,az életem része.

Sajnos körülbelül 10 hónapja elkezdett ellustulni,nem jár edzésre ,és össze vissza eszik . Én főzök itthon ,nem csak csirkét meg rizst,próbálok minél változatosabban, de egészségesen . Mindenféle hús ,steakek,halak,zöldségek ,levesek,főzelékek . Nekem ez nem fáradság,egész gyerekkoromban kövér voltam,életmódot váltottam és azóta tartom is magam ehhez . Mindig szerette az itthoni kaját,viszont egy pár hónapja rászokott,hogy a munkahelyén folyamatosan nassol, ezenkívül gyorskajákat eszik (itthonról is visz ebédet,amellé) . Én nem szeretném "cseszegetni" , nem mondhatom meg mit egyen,egyébként eléggé képben van a táplálkozással,ő is tudja,hogy nem jó ezeket napi szinten fogyasztani (mcdonald's és társai)

+20 kilónál jár most,és előtte sem volt egy szálkás alkat , nagyon féltem az egészségét is, kivizsgáláson már volt ,nincsen hormonális baja,viszont a vérnyomása magas és asztma alakult ki nála,a gyógyszereit nem szedi , a diétát nem tartja . Úgy érzem,hogy nagyon elbagatellizálja a problémát, (" háát igen, kicsit megnőtt a pocim drágám tudom") de valójában már nagyon kövér,és a magas vérnyomással együtt borzasztóan sokat idegeskedem miatta,őt látszólag nem is érdekli ,sportolni továbbra is lusta ,elmegy egyszer edzeni aztán 2 hónap mulva a követekzőre,közte csak a folyamatos kifogások vannak .

Ti mit tennétek? szerintem ez igen komoly probléma,nem csak esztétikai szempontból,mint 5-10 kiló felesleg .

35 éves,én 30 vagyok,szeretjük egymást egyébként,de már megfordult a fejemben nem tagadom,hogy elhagyom,mert unom már a könyörgést ,és tényleg aggódok hogy tönkreteszi magát .

2018. febr. 6. 19:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tudtommal nincsenek a munkahelyén gondok ,nem mondta soha .

Szex is van heti 4-5ször ,vannak barátaink,programjaink .

Egyébként nem szoktunk veszekedni semmi máson ezt kivéve .Ha velem van baja,mindig megmondja,nem tartogatja magában,úgyhogy nem hiszem,hogy "miattam menekült a zabálásba" ,de azért ezt is kösz .

2018. febr. 6. 22:56
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Akkor csak belekényelmesedett,mert látja,hogy semmit se kell tennie azért,hogy főzzenek meg takarítsanak rá.

Nem próbáltad kérdezni a pálfordulásáról?

2018. febr. 7. 00:29
 13/19 anonim ***** válasza:

Ohh 3. :D

Én is olyan vagyok, mint a párod... legalább nem vagyok egyedül. :D

És ez tényleg így van, de én spec. nem főként azért eszek (néha azért is...), mert lusta vagyok, hanem mert elfelejtek.... nem tudom, hogyan kéne leszoknom erről, de már ideje lenne...

2018. febr. 7. 02:01
 14/19 anonim ***** válasza:
*nem főként azért nem eszek*
2018. febr. 7. 02:02
 15/19 anonim ***** válasza:
36%
Lehet ugy gondolja hogy minek gyurjak ha koveren is lecumizol :D
2018. febr. 7. 02:09
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én kiábrándulnék egy ilyen férfiból. Nekem is sportos a párom és én is az vagyok, emiatt is jöttünk össze, jártunk edzeni együtt, kb. ugyanazt a sportdiétát tartottuk, hasonló
2018. febr. 7. 16:59
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, véletlen elküldtem, szóval:

Hát, én kiábrándulnék egy ilyen férfiból. Nekem is sportos a párom és én is az vagyok, emiatt is jöttünk össze, jártunk edzeni együtt, kb. ugyanazt a sportdiétát tartottuk, hasonló céljaink voltak/vannak. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire elhagyja magát. És most nem arról beszélek, hogy az év 365 napján alacsonyan kell tartania a testzsírját, mert nekem kockás has kell, de azért a 20 kiló plusz, meg a kezdődő betegségek között van bőven átmenet.

Ha ennyi idő után xarik bele, mi lesz később? Nyilván egy idő után már nem olyan test, de a plusz 20 kiló sem egyik napról a másikra jön fel.

Nem tudok sok jót mondani sajnos, hiszen te már beszéltél vele erről. Lehet tényleg csak a szakítás marad. :(

2018. febr. 7. 17:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld rávenni, hogy menjetek el együtt sétálni, biciklizni, jön a tavasz, a napsütés, tök jó közös program lehet, esetleg ha sportosabb a társaságotok, akkor többen menjetek! :)
2018. febr. 7. 17:31
 19/19 anonim válasza:
Mond meg neki hogy nincs szex, ameddig el nem kezd fogyni.
2018. febr. 7. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!